Gyorsítsd fel a kemény barack érését ezzel az okos trükkel

Már alig vártad, hogy beleharaphass a barackba, amit az imént vettél, de az íze csalódást okozott, mert még nem egészen érett a gyümölcs? Ezzel a módszerrel besegíthetsz a természetnek a tökéletes ízélményért!

Önmagában vagy cobblerként, esetleg egy frissítő nyári desszertben, a különféle barackok a nyár és az ősz meghatározó gyümölcsei, amelyek mintha csak a napfényt hordoznák magukban. Könnyű azonban belefutni egy éretlen barackba, amikor a külsőre vonzó gyümölcs belül még nem egészen az igazi. Hogy ez ne álljon a lekvárod, süteményed ízének útjába, létezik egy egyszerű módszer, amivel felgyorsíthatod az érés folyamatát, és búcsút inthetsz az éretlen baracknak.

Gyorsítsd fel a kemény barack érését ezzel az okos trükkel

Az utóérés "csodája"

Az almával vagy eperrel ellentétben a barack érése a leszedést követően is folytatódik.

Persze a legfinomabb akkor lesz, ha már a fán megérett, de ha épp nem ilyet sikerült venned, akkor azért még nem kell lemondanod az édes ízről.

Legyen szó őszibarackról vagy nektarinról, egyszerűen fogj egy barna papírzacskót, majd tedd bele a gyümölcsöt. Figyelj, hogy fénytől védett helyen tárold a barackokat, amik egy-két nap alatt szépen be is érnek.

Érdemes 24 óra elteltével rájuk nézni, hogy milyen állapotban vannak, és ha szükséges, hagyni még őket egy kicsit pihenni a zacsiban. Nincs zacskód? Két konyharuha közé is beteheted őket ugyanennyi időre.

Ha nagyon türelmetlen vagy, és még inkább szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, akkor próbáld meg, hogy a zacskóba banánt is teszel. A banán etilént termel, ami az érést gyorsítja.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Nincs olyan konyhai probléma, amire ne lenne megoldás:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...