Gyorsítsd fel a kemény barack érését ezzel az okos trükkel

Már alig vártad, hogy beleharaphass a barackba, amit az imént vettél, de az íze csalódást okozott, mert még nem egészen érett a gyümölcs? Ezzel a módszerrel besegíthetsz a természetnek a tökéletes ízélményért!

Önmagában vagy cobblerként, esetleg egy frissítő nyári desszertben, a különféle barackok a nyár és az ősz meghatározó gyümölcsei, amelyek mintha csak a napfényt hordoznák magukban. Könnyű azonban belefutni egy éretlen barackba, amikor a külsőre vonzó gyümölcs belül még nem egészen az igazi. Hogy ez ne álljon a lekvárod, süteményed ízének útjába, létezik egy egyszerű módszer, amivel felgyorsíthatod az érés folyamatát, és búcsút inthetsz az éretlen baracknak.

Gyorsítsd fel a kemény barack érését ezzel az okos trükkel

Az utóérés "csodája"

Az almával vagy eperrel ellentétben a barack érése a leszedést követően is folytatódik.

Persze a legfinomabb akkor lesz, ha már a fán megérett, de ha épp nem ilyet sikerült venned, akkor azért még nem kell lemondanod az édes ízről.

Legyen szó őszibarackról vagy nektarinról, egyszerűen fogj egy barna papírzacskót, majd tedd bele a gyümölcsöt. Figyelj, hogy fénytől védett helyen tárold a barackokat, amik egy-két nap alatt szépen be is érnek.

Érdemes 24 óra elteltével rájuk nézni, hogy milyen állapotban vannak, és ha szükséges, hagyni még őket egy kicsit pihenni a zacsiban. Nincs zacskód? Két konyharuha közé is beteheted őket ugyanennyi időre.

Ha nagyon türelmetlen vagy, és még inkább szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, akkor próbáld meg, hogy a zacskóba banánt is teszel. A banán etilént termel, ami az érést gyorsítja.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Nincs olyan konyhai probléma, amire ne lenne megoldás:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek