Így süss cukkinis süteményt, hogy TÉNYLEG finom legyen

Amennyire a répatorta uralja a tavaszt, nyáron minden a cukkinis süteményekről szól. Ugyan nagyon szeretjük, sokszor találkozhattunk már olyannal, ami minden volt, csak nem finom. Ahhoz, hogy mi ne essünk ebbe a verembe, kövessük a lenti lépéseket.

Senki nem szereti az ízetlen, ragacsos cukkinis süteményt. Amit kedvelünk ebben az édességben, az az omlóssága, a fűszeressége és a tény, hogy sikeresen belecsempésztünk egy egészségesnek mondható alapanyagot egy kevésbé egészséges fogásba. Legyen a mi cukkinis süteményünk is ilyen, csak néhány apróság kell hozzá.

Így süss cukkinis süteményt, hogy TÉNYLEG finom legyen

Használjunk zsenge zöldséget

A cukkini feladata a süteményben, hogy a benne lévő nedvesség segítségével omlósabbá tegye a tésztát. Ezt a jótékony hatását azonban csak akkor tudja kifejteni, ha fiatal zöldséget használunk.

Vegyünk kisebb méretű, vékony héjú, zsenge cukkinit, ezek lesznek a legmegfelelőbbek a süteményhez.

Reszeljünk ízlés szerint

Attól függően, hogy kis- vagy nagylyukú reszelőt használunk, más lesz a süteményünk textúrája. A kisebb, vékonyabb szálak szinte „elolvadnak” a sütőben, kevésbé fogjuk észrevenni a kész édességben.

De ha nem zavar minket, hogy esetleg belefutunk egy-két, szintén puha, mégis egyben maradt zöldségszálba, nyugodtan maradhatunk a durvább reszelőnél.

Figyeljünk a keverésre

Gyakori probléma, hogy a cukkinis sütemény darabos, csomós lesz. Ennek legfőbb okozója, a nyers zöldséghez tapadó liszt, ami nem keveredik el a massza többi részével. Kellemetlen beleharapni egy ilyen csomóba, inkább kerüljük el őket, a következő módon.

Amikor bekeverjük a süteménymasszát, kezdjük a nedves hozzávalókkal. Ha ezeket már alaposan kikevertük, szitáljuk hozzá a száraz alapanyagokat is. Az így kapott, sűrű tésztát lazítsuk fel a reszelt zöldséggel. Csomót biztosan nem fogunk látni, mert a lisztnek és a nyers cukkininak esélye sem lesz találkozni.

Fűszerezzünk bátran

Lássuk be, a cukkini önmagában nem hordoz végtelen sok ízt. Ahhoz, hogy ne legyen egy unalmas piskóta a süteményünkből, fűszerezzük meg rendesen. A répatortához hasonló ízesítők itt is nagyon jó helyre találnak majd: fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval gazdagíthatjuk az édesség aromáját.

Töltsük meg extrákkal

Ha ízben már feldobtuk egy kicsit, tegyük ugyanezt a textúrával is. Az omlós tésztához adjunk ropogósságot néhány olajos maggal (a dió kiváló társa a cukkininak), krémes lágyságot bogyós gyümölcsökkel (áfonyával mindenképpen próbáljuk ki) vagy ragacsos meglepetést pár szem aszalt gyümölccsel, esetleg csokoládédarabbal.

Ezeket mind a legvégén, a cukkini hozzáadása után tegyük a masszába, majd oszlassuk el egyenletesen. Külön a sütemény tetejét is megszórhatjuk velük.

Ezzel a pár kis lépéssel egy jó cukkinis süteményből varázsolhatunk egy fantasztikusat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Kedvenc nyári ételeink, mind egy helyen:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...