Top 7 barackos desszert cukor nélkül

Őszibarack, lapos barack, nektarin - itt a szezon, készíts belőlük ínycsiklandó desszerteket! Akár cukor hozzáadása nélkül is!

Gyerekkoromban sokáig az őszibarack volt a kedvenc gyümölcsöm, mondjuk olyan lédús, könyékig csurgós barackokat sajnos már évek óta nem ettem. Az én kedvencem a sárga-, a férjemé a fehérbelű, a gyerekek pedig a szőrmentes nektarinért vannak oda. A lapos barackot, megmondom őszintén, még nem sikerült megkedvelnem.

Az őszibarack és a nektarin is ~40 kcal / 100g, ami gyakorlatilag kizárólag szénhidráttartalmukból fakad. Ha desszertjeinkben nem szeretnénk ezeket az értékeket feleslegesen tovább növelni, akkor használjunk a cukornál alacsonyabb energiatartalmú vagy energiát nem adó édesítőszereket.

Ebben segít most az alábbi 7 db, hozzáadott cukrot nem tartalmazó barackos desszertrecept. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Lehet egészségesen a strandon is!

 1. 1.

  Citrusos-őszibarackos zabpite

 2. 2.

  Túrós-barackos túrókrém

 3. 3.

  Málnás-nektarinos reform süti

 4. 4.

  Túrós rétes baracköntettel

 5. 5.

  Diétás gyümölcsös túrókrém

 6. 6.

  Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

 7. 7.

  Teljes kiőrlésű gyümölcsös pite

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.