A legjobb szilvás-őszibarackos cobbler

Ropogós tésztabuckák alatt megbújó, sziruposra sült gyümölcsdarabok, ez a cobbler. Jól hangzik, ugye? Kóstolj bele te is az amerikai álomba! Már mutatjuk is, hogyan készül.

Az amerikai gyümölcsös süti terjedő népszerűsége korántsem véletlen: pikkpakk összedobható, és gyakorlatilag bármilyen, éppen szezonális gyümölccsel jól működik. Amint 30 fok alá esik a hőmérő higanyszála, ér bekapcsolni a sütőt. A cobblerért pláne!

Cobbler 2. -szilvás

A "cobbler- láz" tavaly söpört végig a gasztroblogokon. Ennek az amerikai desszertnek a sikere nem vitatható, hiszen egyszerű, gyors és nagyon finom. Szinte bármilyen gyümölccsel ...

Almás-szilvás cobbler

Egy könnyű kis édesség, egy gasztro újságban találtam ezt a cobbler receptet. Leírom, amit az újság ír róla: "A cobbler (kobler) egy gyümölcsös pite. A cobler elkészítéséhez - a ...

Még több gyümölcsös sütireceptért kattints ide! >>

A történet rém egyszerű: a kiszemelt gyümölcsöt vagy gyümölcspárost (ha kell) megpucoljuk és daraboljuk, összeforgatjuk kevés cukorral, keményítővel, ha szeretnénk, ízesíthetjük is (pl. vaníliával, fahéjjal), a tetejére pedig a pár perc alatt összekevert tésztából evőkanál segítségével kis halmokat formázunk.

Szilvás-őszibarackos cobbler lépésről lépésre

{ GALÉRIA = title:Szilv%C3%A1s-%C5%91szibarackos%20cobbler%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

A szilvás-őszibarackos cobbler receptjét itt találod >>

És nem feledkezhetünk meg a cobbler testvéréről sem: ami Amerikában cobbler, az Angliában crumble. A különbség annyi, hogy ez utóbbi esetében a helyes kis kupacok helyett a tészta morzsa formájában érkezik a gyümölcsök tetejére.

Fahéjas-szilvás morzsasüti

Tegnap eljött Jucika barátnőm ételfotózni. Én főzni tudok, ő fotózni. Jó párost alkottunk a Druszámmal.:) Miután az első adag sütit lefotóztuk, kérdezte, ettem-e már crumble-t. Hát ...

Még több morzsás sütirecept >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...