A legjobb szilvás-őszibarackos cobbler

Ropogós tésztabuckák alatt megbújó, sziruposra sült gyümölcsdarabok, ez a cobbler. Jól hangzik, ugye? Kóstolj bele te is az amerikai álomba! Már mutatjuk is, hogyan készül.

Az amerikai gyümölcsös süti terjedő népszerűsége korántsem véletlen: pikkpakk összedobható, és gyakorlatilag bármilyen, éppen szezonális gyümölccsel jól működik. Amint 30 fok alá esik a hőmérő higanyszála, ér bekapcsolni a sütőt. A cobblerért pláne!

Még több gyümölcsös sütireceptért kattints ide! >>

A történet rém egyszerű: a kiszemelt gyümölcsöt vagy gyümölcspárost (ha kell) megpucoljuk és daraboljuk, összeforgatjuk kevés cukorral, keményítővel, ha szeretnénk, ízesíthetjük is (pl. vaníliával, fahéjjal), a tetejére pedig a pár perc alatt összekevert tésztából evőkanál segítségével kis halmokat formázunk.

Szilvás-őszibarackos cobbler lépésről lépésre

{ GALÉRIA = title:Szilv%C3%A1s-%C5%91szibarackos%20cobbler%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

A szilvás-őszibarackos cobbler receptjét itt találod >>

És nem feledkezhetünk meg a cobbler testvéréről sem: ami Amerikában cobbler, az Angliában crumble. A különbség annyi, hogy ez utóbbi esetében a helyes kis kupacok helyett a tészta morzsa formájában érkezik a gyümölcsök tetejére.

Még több morzsás sütirecept >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek