Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsök bizony húsételeinknek is nagyon jól tudnak állni, amire ez a csodásan szaftos, elképesztően nyárias illatú és ízű sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb tökéletes példa. Pláne, ha a házi baracklekvárunkból készítjük hozzá a mázat! Hát nem gyönyörűek ezek a büszkén pózoló combok?! Egy biztos, ha elkészítitek, úgy érzitek majd, akárha Provance-ban ebédelnétek!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a friss rozmaring harmadát. A sárgabarackokat kimagozzuk, megfelezzük, majd mind a két oldalukon megpároljuk a rozmaringos zsiradékon.
  2. Kiszedjük a barackokat, a helyükre mehet a két egész csirkecomb, bőrrel lefelé. Alaposan sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukon 5-5 percig pirítjuk őket.
  3. A csirkecombokat a barackkal együtt egy kisebb tepsibe tesszük. A serpenyőbe hátramaradt szafthoz hozzákanalazzuk a házi baracklekvárt, megszúrjuk a fűszerekkel, és felöntjük egy kevés száraz fehérborral.
  4. Gyakori kevergetés mellett a felére redukáljuk, hogy kellően sűrű mázat kapjunk. A csirkecombokat eztán alaposan bekenjük a mázzal, majd hozzátépkedjük a maradék rozmaringot.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben először lefedve sütjük 15 percet, majd fedetlenül további 10 percet pirítjuk.
  6. Azon melegében, újhagymazölddel megszórva tálaljuk. Köretnek főtt rizs, pirított burgonya és krumplipüré egyaránt nagyszerűen illik hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 1 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
98 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

806
vaj 30 g
olívaolaj 2 ek
rozmaring 5 szál
sárgabarack 6 db
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 6 ek
cayenne bors 1 tk
fokhagymapor 1 tk
füstölt pirospaprika 1 tk
fehérbor 1 dl
újhagyma zöldje 3 db