Egészséges müzlik, amiket a gyerek is szívesen eszik reggelire

Nem könnyű dolog megszerettetni a gyerekekkel az egészséges ételeket, már csak azért sem, mert azok gyakran kevésbé édesek, nem olyan látványosak, mint a tápanyagban szegény, cukorral tömött és színezett termékek.

Főleg a reggeli ételek esetében nehéz olyat találni, amit a gyerekek is szívesen megesznek. Az egészséges müzliktől ódzkodnak, mivel azok nagy része cukrozatlan, nincsenek benne izgalmas formák és színek, és nem adnak melléjük ajándékot, játékot. Szerencsére a leleményes szülők tárháza határtalan, következzen most néhány tipp, amivel az egészséges müzlit is vonzóvá tehetjük a gyerekek számára.

Egészséges müzlik, amiket a gyerek is szívesen eszik reggelire

Vesszük vagy csináljuk?

Persze nem minden bolti müzli az ördögtől való, csak oda kell figyelnünk a választásra. Mielőtt a kosárba teszünk egyet, alaposan olvassuk végig az összetevőket, ebből kiderülhet, hogy van-e benne hozzáadott cukor vagy sem.

Jól járunk a gabonából, aszalványokból és olajos magvakból álló keverékekkel, ezek állnak a legközelebb egy egészséges reggelihez.

Ha pedig még elszántabbak vagyunk, akár otthon is összedobhatunk egy saját müzlit. Ehhez vegyünk valamilyen alap gabonát (például zabot), tetszés szerinti aszalt gyümölcsöket és magokat. A gyümölcsökön kívül mindent pirítsunk meg száraz serpenyőben vagy a sütőben, hogy elmélyüljön az íze. Így biztos nem panaszkodhatnak majd a csemeték, hogy unalmas a házi müzli.

Tehetünk bele olyan egészséges, de izgalmas alapanyagokat, mint a kókuszreszelék, mandulapehely vagy szárított alma, ezek különlegessé és finommá teszik a müzlit.

Tej helyett

Gyakran az is visszataszítja a gyerekeket, hogy az egészségesebb müzlik nem viselkednek olyan jól a tejben. A gabona szétázik, a gyümölcsök és összességében az egész reggeli nem nyújt túlságosan bizalomgerjesztő képet, amikor az egészet nyakon öntjük tejjel.

Ezt úgy kerülhetjük el, hogy a tejet más tejtermékre cseréljük. Egy krémes görög joghurtban elkeverve máris jobb élményt nyújt majd a müzli, ugyanis megőrzi változatos, ropogós textúráit.

Ha pedig tartunk tőle, hogy a natúr íz nem jön be a gyerekeknek, használjunk valamilyen (igazi gyümölccsel készült, kevésbé cukros) gyümölcsös joghurtot.

Alkossunk gyümölcsből

Az édes ízt és a színes látványt nagyon egyszerűen pótolhatjuk szezonális gyümölcsökkel. Használjunk legalább három különböző fajtát, lehetőleg más-más színben és formában.

Ezekből akár kedves motívumokat is kirakhatunk (arcot, virágot, mintákat), így nagyobb kedvvel lát majd hozzá minden gyerek.

Ha mégis kell egy kis édes

Nyilván egy kis mennyiségű cukor azért néha elkél, hiszen a fiatalabbak nincsenek annyira hozzászokva a „felnőtt ízekhez”. Amennyiben szeretnénk valamennyit édesíteni a müzlin, tegyük azt valamilyen házi lekvárral vagy mézzel.

Ne vigyük túlzásba, hiszen ezzel öngólt rúgnánk magunknak: egy-két teáskanál elég minden adagra.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ötletek egy lendületes reggelihez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?