Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás granola házilag

Áfonyás granola házilag
Áfonyás granola házilag
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, szuperfinom reggeli magában és joghurttal, vagy tejjel is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más aszalt gyümölccsel és maggal is elkészíthehjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsírt és a mézet egy kis tálba tesszük, és összemelegítjük.
  2. Ráöntjük a zabpehelyre, majd alaposan összekeverjük.
  3. Egy gáztepsire terítjük a zabpelyhet, ügyelve arra, hogy egy rétegben legyen. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. Félidőben egyszer megkeverjük.
  4. Ha kész, kivesszük a sütőből, és összekeverjük, "felvakarjuk a tepsiről" (ilyenkor még könnyen el lehet távolítani). Rászórjuk az áfonyát és a mandulát, majd összekeverjük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Mire kihűl, ropogóssá válik.
  5. Légmentesen záródó dobozban hetekig friss marad.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

granola

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bernatp
bernatp / bernatp Mon, 2018-07-09 08:26

Nagyon finom! Nekem napok múlva is nagy tömbökbe ragad össze. Hogy lehetne olyan pergő, mint a videóban?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2018-07-09 12:50

Kedves bernatp!

Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy sütéskor nem terítetted szét eléggé a zabpelyhet (érdemes minél szélesebb, laposabb tepsit választani, hogy ne nagyon fedjék egymást a zabpelyhek), valamint ha már üvegben van, érdemes egyszer átrázni a granolát.
Reméljük, tudtunk segíteni.
Üdvözlettel:

Nosalty

bernatp
bernatp / bernatp Sat, 2018-07-07 15:32

Kedves Szerkesztők! A hozzávalóknál 1,2 ml méz szerepel, ez dl, ugye? Köszönöm!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2018-06-28 07:24

50 dkg mandulapehely = 1/2 kg. Biztos, hogy ez belefér egy átlag háztartásba?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2018-06-28 09:21

Kedves Szeva!

Köszönjük a jelzést, természetesen elírásról van szó, korrigáltuk a mennyiséget.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért:

Nosalty

508
kókuszolaj 0.5 dl
méz 1.2 dl
zabpehely 200 g
vörösáfonya 50 g
mandulapehely 50 g