Heti Menü – elegáns fogások már az ünnepekre hangolva

Ezen az adventi héten mi már kicsit előre tekintünk, és a gyomrunkat és a lelkünket is az ünnepekre hangoljuk: rendhagyó, elegáns, húsos és halas, igen tartalmas főfogásokat ajánlunk nektek hozzájuk illő levessel és desszerttel. Mentsétek és készítsétek el, amelyik megtetszik! (x)

A második adventi héten szeretnénk kicsit előre tekinteni, és különleges, tartalmas húsos és halas ételekkel készülni az ünnepekre: lesz itt garnéla, süllő, szarvas, libamáj, de még kolbász is! Természetesen minden napra ajánlunk levest, főételt és desszertet is, válogassatok, és főzzetek velünk!

HÉTFŐ

A hét első napján egy egyedülálló lencsekrémleves a nyitány, melyet boros pecsenyével kísérünk (Tokaji aszúval, szívsonkából a legfinomabb!), a desszert pedig karácsonyi hangulatú méteres tekercs.

KEDD

Ha kedd, akkor kolbász: a leves klasszikus burgonyaleves legyen, ezt kövesse egy kiadós angol főétel tésztában sült kolbászokkal, az édes ízekért pedig hagyományos lekváros linzer feleljen.

SZERDA

A munkahét közepén színes-mutatós sütőtökkrémlevest főzünk, amelyet sokak kedvenc halával, lazacfilével kísérünk, hogy a sort egy pazar, rumos-meggyes lúdlábbal zárjuk.

CSÜTÖRTÖK

A mai napon egészen magas szintre emeljük az erőleves fogalmát, főételként garnélarák kerül az asztalunkra fűszeres, paradicsomos raguban, a desszert pedig a citrom ízével csábít.

PÉNTEK

A dolgos hét péntekjére olasz karácsonyi levest készítünk, amit sült hal, ezúttal süllő követ, rizskörettel. Az édesség pedig isteni krémdesszert képében érkezik!

SZOMBAT

A hétvége első napján elképesztő színű céklalevessel kezdünk, a főfogás libamáj rendhagyó, gyönyörű tálalásban, a desszert pedig sokunk gyerekkori favoritja, Oroszkrém torta.

VASÁRNAP

A hét legvégén egy nagyágyú szakács, Julia Child francia hagymalevesével nyitunk, amit elegáns vadhús, szarvasgerinc követ télies köretekkel, a desszert pedig egy örökzöld családi kedvenc, igazi házi aranygaluska lesz.

Keress még több terméket az Auchan ünnepi kínálatában itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.