Heti Menü – elegáns fogások már az ünnepekre hangolva

Ezen az adventi héten mi már kicsit előre tekintünk, és a gyomrunkat és a lelkünket is az ünnepekre hangoljuk: rendhagyó, elegáns, húsos és halas, igen tartalmas főfogásokat ajánlunk nektek hozzájuk illő levessel és desszerttel. Mentsétek és készítsétek el, amelyik megtetszik! (x)

A második adventi héten szeretnénk kicsit előre tekinteni, és különleges, tartalmas húsos és halas ételekkel készülni az ünnepekre: lesz itt garnéla, süllő, szarvas, libamáj, de még kolbász is! Természetesen minden napra ajánlunk levest, főételt és desszertet is, válogassatok, és főzzetek velünk!

HÉTFŐ

A hét első napján egy egyedülálló lencsekrémleves a nyitány, melyet boros pecsenyével kísérünk (Tokaji aszúval, szívsonkából a legfinomabb!), a desszert pedig karácsonyi hangulatú méteres tekercs.

KEDD

Ha kedd, akkor kolbász: a leves klasszikus burgonyaleves legyen, ezt kövesse egy kiadós angol főétel tésztában sült kolbászokkal, az édes ízekért pedig hagyományos lekváros linzer feleljen.

SZERDA

A munkahét közepén színes-mutatós sütőtökkrémlevest főzünk, amelyet sokak kedvenc halával, lazacfilével kísérünk, hogy a sort egy pazar, rumos-meggyes lúdlábbal zárjuk.

CSÜTÖRTÖK

A mai napon egészen magas szintre emeljük az erőleves fogalmát, főételként garnélarák kerül az asztalunkra fűszeres, paradicsomos raguban, a desszert pedig a citrom ízével csábít.

PÉNTEK

A dolgos hét péntekjére olasz karácsonyi levest készítünk, amit sült hal, ezúttal süllő követ, rizskörettel. Az édesség pedig isteni krémdesszert képében érkezik!

SZOMBAT

A hétvége első napján elképesztő színű céklalevessel kezdünk, a főfogás libamáj rendhagyó, gyönyörű tálalásban, a desszert pedig sokunk gyerekkori favoritja, Oroszkrém torta.

VASÁRNAP

A hét legvégén egy nagyágyú szakács, Julia Child francia hagymalevesével nyitunk, amit elegáns vadhús, szarvasgerinc követ télies köretekkel, a desszert pedig egy örökzöld családi kedvenc, igazi házi aranygaluska lesz.

Keress még több terméket az Auchan ünnepi kínálatában itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...