r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta Happygirlkitchentől

Happygirlkitchen
Oroszkrém torta Happygirlkitchentől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

897
Kalória
18.4g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
69.2g
Zsír
172.5g
Víz
672.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
39.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    415.2 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    4037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5354 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1034.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    840 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4072 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3233 micro
Összesen 5383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat, a cukorral robotgépbe helyezzük és magas fokozaton nagyon habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük. Az olajat lassan belecsorgatjuk, amikor már nagyon habosra felvertük a tojásos cukrot.
  2. Leállítjuk a gépet és beleszitáljuk a lisztes sütőport. Lapát segítségével elkeverjük. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral (22-23 cm) és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. Amikor megsült kivesszük és levesszük róla a karikát. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Közben készítsük el a krémet. A tojássárgákat felhabosítjuk a cukorral. Egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt és apránként hozzákeverjük a cukros tojássárgákat, közben géppel keverjük.
  2. Gőz fölé helyezzük a tálunkat és tovább keverjük a géppel addig, amíg a krém szépen besűrűsödik. Amikor szép sűrű lesz, levesszük a gőzről, átöntjük egy robotgép táljába és addig keverjük nem túl magas fokozaton a géppel, amíg kihűl a krém.
  3. Amikor kihűlt hozzákeverjük a zselatint, amit előtte 80 g vízbe beáztatunk. Ezt újra jól elkeverjük. 4 dl tejszínt habbá verünk és szépen hozzákeverjük a sárga krémünkhöz.
  4. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és egy tortakarikába helyezve rétegezzük a krémmel. Hűtőbe helyezzük 1 éjszakára.

Díszítés

  1. Másnap levesszük a karikát és a felvert tejszínhabbal díszítjük a tortát. Kandírozott vagy friss gyümölccsel díszítjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek