r
Nosalty Logó

Lazacfilé turmixban készült hollandi mártással

Coook
Lazacfilé turmixban készült hollandi mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazac

A hollandi mártás

562
Kalória
33.5g
Fehérje
0.6g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
128.7g
Víz
323.1g
Koleszterin
2.3mg
Élelmi rost
128.4mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lazac

A hollandi mártás

Összesen 562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lazac

A hollandi mártás

Összesen 2246 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lazac

A hollandi mártás

Összesen 266 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    685 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2741 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1573 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2246 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A lazac

  1. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd a közepes lángon hevített serpenyőben 4-5 perc alatt ropogósra sütjük a filé alsó felét, megfordítjuk, és a másik oldalon már csak 2-3 percig sütjük. Akkor jó, ha a belseje már opálos, de nem száradt ki.
  2. Közben épp el tudjuk készíteni a hollandi mártást.

A hollandi mártás

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A 3 tojássárgáját a turmixba tesszük, alacsony fokozaton elindítjuk, majd az épp, hogy gyöngyöző vajat vékony sugárban hozzácsorgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, borsot, cayenne borsot és a citromlevet, és ha túl sűrű a mártás, kevés vízzel hígítjuk.
  4. Azonnal tálaljuk a lazaccal, de ha később szeretnénk felhasználni, tartsuk meleg vízfürdőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p

A lazac megsütése kevés embernek okoz gondot, viszont a hollandi mártáshoz már nem sokan fognak hozzá. Ez a turmixos megoldás viszont szinte teljesen rontásbiztos.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek