9 durván BIZARR ételpárosítás, amiket érthetetlen okokból imádtunk

Chips egy kis csokoládéval vagy mondjuk sült krumpli, amit vaníliafagyiba tunkolsz? Neked milyen furcsa nassolási szokásaid vannak? Mi összegyűjtöttük a sajátjainkat!

Egy kis sült krumplit fagyival? Engem kiráz tőle a hideg, de te lehet, hogy addig tudnád enni, amíg beteg nem leszel tőle...Milyen szuper nassolnivaló egy kis csokoládé vagy az esti mozizáshoz egy kis chips, na de mi van azokkal, akik arra esküsznek, hogy a két dolog együtt a legfinomabb?

Elképesztően bizarr kajakombinációkért rajongtunk, vagy tudnánk enni minden nap még ma is. Vigyázat, gyűjtésünk sokak számára kiverheti a biztosítékot, egyáltalán nem kötelező inspirálódni!

1. Bundás kenyér + ketchup

Sós és édes, valahogy mindenkinek ez a két íz adja a katartikus sokkot a szánkban. A paradicsom kicsit édeskés íze és a kívül roppanós, belül puha bundás kenyér állaga mennyei.

2. Fehércsoki + paprikás chips

Csilla a szerkesztőségben csillogó szemekkel mesélt a barátjával eltöltött hosszú buszozásokról, aminek elengedhetetlen kelléke volt egy tábla extra édes fehércsoki és a paprikás chips. Furcsa? Kicsit.

3. Túró rudi + sajt

Ez talán kevéssé meghökkentő, hiszen akár még kibelezett kiflikbe is előszeretettel tömködtünk túró rudit, de a tejimádók összehozták a dolgot egy kis kockasajttal vagy trappistaszeletekkel.

4. Ropi + nutella

A ropit önmagában is nehéz abbahagyni, hát még ha előkerül a nutella is. Ma már kapható csokiba mártott végű sós rúd, de gyerekkorunkban kreatívak voltunk, megoldottuk okosban.

5. Párizsis kenyér + lekvár

A gyermeki lelemény! Kis vajas kenyérke, pirítós, rajta a párizsi vagy más felvágott. Mit ennél még hozzá? Nos, van, ahol ezt a remek fogást némi savanykás lekvárral fejelik meg.

6. Szalámi + háztartási keksz

Személyes kedvencem volt ez a kombináció. Óvatos és átgondolt mozdulatokkal egyengettem el egy darab háztartási kekszen a szeletelt szalámit, és tényleg betegre ettem magam belőle, ma már rá sem bírok nézni egyik hozzávalóra sem.

7. Dinnye + kifli

8. Banán + mustár

Lilla szerkesztőnk apukája az elkövetője ennek a baljós párosításnak. A banán mindenféle sütiben és édességgel működik, na de mustárral? Tényleg? Nehéz a szemeink előtt látni, ahogy ezt majszolgatja bárki is.

9. Pilótakeksz + tejföl

Ó, a régi klasszikus! A pilótakeksz sokunk kedvence - volt, aki szétszedte, és darabonként ette meg, mások egyben beburkolták. És vannak, akik még a mai napig is tejfölbe mártogatják a kakaós-vaníliás rétegeket. Meg sem lepődünk.

Nektek voltak hasonlóan furcsa ételélményeitek?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?