7 (kész)étel és egy ital, aminek a vásárlásával jobb, ha most AZONNAL leállsz

Néhány boltban vásárolt készétel nem igazán éri meg az árát. Sokkal jobban jársz, ha házilag készíted őket! Mutatjuk, miről beszélünk:

Sokan költünk sokat a bolti készételekre, néha bele sem gondolván abba, hogy mennyivel jobban járnánk, ha otthon készítenénk őket. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges adalékanyagtól szabadítanánk meg a szervezetünket. A kényelmi termékeknek természetesen meg van a hasznuk, pl. némi időt spórolhatunk velük, de mégis inkább azt valljuk, hogy a legjobb, ha ezeket a boltban vásárolt dolgokat is házilag készíted:

1. Alaplé

Ha egyszer megtanulod, hogy kell otthon alaplevet készíteni, onnantól kezdve nem fogsz boltban vásárolni sem azt, sem leveskockát. Íme néhány recept:

2. Kenyérkocka (croutons)

Szereted a kenyérkockát a levesedben, vagy salátádban? Akkor ne a bolti készterméket vásárold, hanem készítsd el házilag. Nem kell hozzá más, mint kenyér, olívaolaj, só, fűszerek és fokhagyma.

3. Gyümölcssaláta

Ha gyümölcssalátát vásárolsz, nem teszel mást, mint fizetsz valakinek azért, hogy felvagdossa gyümölcsöket. Mindezt többszörös áron, mint amennyibe ezek a gyümölcsök kerülnek igazándiból.

4. Guacamole

Abban talán egyetérthetünk, hogy a bolti guacamole-nak nem sok köze van az eredetikrémhez. Néha még avokádót is csak nyomokban tartalmaz. Házilag mindössze néhány perc az elkészítése, és hidd el, egy ilyen verzióval jobban jársz, mint a boltival:

5. Hummusz

A bolti hummuszok között is találni egész finomakat, de ezt is jobb, ha otthon dobod össze. Sokkal nagyobb adagot készíthetsz, olcsóbban, így lesz mibe a zöldségeidet mártogatnak. De akár köretként is fogyaszthatod!

6. Majonézes saláták

Kevesen vannak, akik utálják a krumplisalátát vagy a coleslawt. A boltok csemegepultjaiban gyakran megtaláljuk ezeket a finomságokat. Ezekben azonban gyakran van cukor, vagy tartósítószer. Érdemes tehát a majonézes salikra is időt szánnod!

7. Mogyoróvaj

Akár mogyoróvaj, akár mogyorókrém, sokkal jobban jársz, ha házilag készíted:

+1. Jeges tea

A boltok polcai teli vannak a különböző márkák teáival, vagy inkább tea ízesítésű üdítőivel. Ezeknek egy része teli van cukorral, vagy édesítőszerrel. Készítsd ezt is inkább házilag! Az otthoni változatot készítheted mézzel, de el is hagyhatod az édesítést, ha friss gyümölcsöket használsz.

Ezeket olvastad már?

via TheDailyMeal

Címlapról ajánljuk

További cikkek