Ezért NE tedd a hűtő ajtajába a tejet!

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcra milyen étel kerül a hűtőben. Ha legközelebb rendszerezünk, a következő tanácsokat tartsuk szem előtt!

A hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, így az éttermek konyháin a következő módszert alkalmazzák: azokat az ételeket, amiket nem kell főzni, a legfelső polcra helyezik, az alsóbb polcokra pedig aszerint kerülnek az alapanyagok, hogy melyiket, milyen hőmérsékleten kell megfőzni. Ez alapján a legalsó polcon kapnak helyet például a nyers húsok.

Tuti módszerek a rendszerezésre:

1. Legfelső polc: maradék főtt ételek, italok, főzés nélkül ehető ételek, mint például joghurt, sajt, felvágottak.

2. Alsóbb polcok: nyers hozzávalók a főzéshez.

3. Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat javasolják ide. Tejet, tojást, amik leggyakrabban az ajtóba kerülnek, nem itt kellene tárolni, hanem polcon, hiszen a meleg nem tesz jót tejtermékeknek és a friss tejnek sem.

4. Alsó tárolók: a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. Azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, és nem polcra tesszük, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanunk.

Ezeket olvastad már?

via The Kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?