Ezért NE tedd a hűtő ajtajába a tejet!

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcra milyen étel kerül a hűtőben. Ha legközelebb rendszerezünk, a következő tanácsokat tartsuk szem előtt!

A hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, így az éttermek konyháin a következő módszert alkalmazzák: azokat az ételeket, amiket nem kell főzni, a legfelső polcra helyezik, az alsóbb polcokra pedig aszerint kerülnek az alapanyagok, hogy melyiket, milyen hőmérsékleten kell megfőzni. Ez alapján a legalsó polcon kapnak helyet például a nyers húsok.

Tuti módszerek a rendszerezésre:

1. Legfelső polc: maradék főtt ételek, italok, főzés nélkül ehető ételek, mint például joghurt, sajt, felvágottak.

2. Alsóbb polcok: nyers hozzávalók a főzéshez.

3. Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat javasolják ide. Tejet, tojást, amik leggyakrabban az ajtóba kerülnek, nem itt kellene tárolni, hanem polcon, hiszen a meleg nem tesz jót tejtermékeknek és a friss tejnek sem.

4. Alsó tárolók: a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. Azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, és nem polcra tesszük, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanunk.

Ezeket olvastad már?

via The Kitchn

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!