Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi mogyoróvaj 2.

Házi mogyoróvaj 2.
Házi mogyoróvaj 2.
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a krém olyan... olyan... olyan... igazán nagggyon mogyorós :).

Hasonlít az eredeti mogyoróvajhoz, de az igazi inkább picit sós, ez pedig inkább picit édes. A közös bennük, hogy mindkettőt nagyon nehéz abbahagyni.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy egész tojást, illetve egy sárgáját, a kávét és a cukrot keverjük össze, majd lassú tűzön főzzük fel.
  2. Adjuk hozzá a mogyorót, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Keverjük hozzá a vajat, és robotgéppel alaposan dolgozzuk össze.
  3. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes mogyorókrém, édes kávés mogyoróvaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-29 12:41

Kedves szederliget!
Nagyon köszönöm ezt a finomságos ötletet:-))
Elmentve, úgy hiszem, hogy nagyon jól fog jönni:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

432
vaj 10 dkg
porcukor 8 dkg
földimogyoró 10 dkg
feketekávé 4 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db