5 kedvenc őszi recept

Újabb 5+1-es válogatást készítettünk nektek őszi receptekből, ha már nagyon unnátok a megszokottat és változatosságra vágynátok. 

Birsalma pite

Jó-jó, tudjuk, hogy itt az ősz, már egyenesen októbert írunk, de még mindig akad az indián nyár alapanyagiból, amiket az ősz finomságaival kiegészítve alkothatunk szuperjó szezonális menüket. Természetesen az ajánlatok csupán ihletésül szolgálnak, de arra nagyon!

Korhelyleves Márti konyhájából

Van itt mindenféle finom zöldség - a lényeg a lassú összefőzésben rejlik, valamit a jó minőségű füstölt kolbászban, amivel azért nem kell spórolni, nagyon finom karaktert ad az ételnek, akárcsak a valódi vecsési káposzta!

Karfiolleves gyömbérrel és dióval

Mivel a karfiol íze szépen elvihető bármilyen irányba, a gyömbér és a dió ellen pedig semmilyen kifogásunk nincsen, ezekkel igazán hideg időre állítjuk be az ízlelésünket.

Őszi grill kecskesajt fügével

Na, ebben a receptben minden hozzávaló megtalálható, melyek miatt valaki kedvelheti az őszt. Szőlő, őszibarack, füge, dió és fűszerek, mindez egy csirkés ételben összesütve - hmmm!

Pikáns őszi tekert csirke

Ismét szárnyashús, mert az ősz gyümölcsei kitűnően passzolnak hozzá, most éppen egy körtezselés receptre leltünk, amibe készítője gyömbért és citromot is kevert - meglepően pikáns ás ízletes étel!

Tradicionális német szilvás lepény

A gyümölcsös kelt tésztának nyáron nagy terepet hagytunk, nem véletlen, hogy ősszel sem akarunk lemondani róla - egy újabb, de megint kicsit más receptet mutatunk ezúttal szilvával. Még mindig kapható, sőt, most igazán olcsó!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek