beállítások törlése
alapanyag
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        zederta
        zedertaszo, 2009-02-14 13:59

        téli időszakban, influenzajárvány idején nagymértékben megnövekszik a citrom-koncentráció a hűtőben. mostanság kezdem felfedezni, hogy mennyire sokoldolúan használható gyümölcs.
        a héját lereszelem, és légfrissítő készül belőle: 4 citrom lereszelt héját összekeverem 4 filternyi fekete teával, 4 ek szódabikarbónával és 4 csepp illóolajjal (pl. kakukkfű, fahéj stb.) és ezt teszem kisebb üvegedénykékben a lakás több pontjára.
        a leve természetesen teába, vagy limonádéba kerül, bár remek tisztítószer!
        a kifacsart citromok belsejére kevés szódabikarbónát teszek, és ezzel átsúrolom a gáztűzhelyt, vagy a mosogatótálcát, utána pedig alaposan leöblítem.
        gyönyörű csillógó és finom illatú lesz, és a környezetet sem szennyezi.
        érdemes kipróbálni!

        tokpela
        tokpelaszo, 2011-03-26 16:01

        Én ezt csak most vettem észre, amit ideírtál, de szerintem csúcsötletek. Mehetnének a praktikákba!