23 nagyon epres nyalánkság

A piacokon és áruházakban már áprilisban is kapható magyar eper, a szabadföldi termés szezonja azonban csak május végén kezdődik igazán. Ha addig nem bírod ki, süss vele most!

Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a XIV. századtól fogyasztják. Az élénkpiros, illatos gyümölcs kedvence a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Rendkívül sokféle módon használhatjuk fel, legyen az fagylalt, szörp, dzsem, sütemény, joghurt, saláta - biztosan találunk közöttük eperrel ízesítettet is.

Te melyiket választod?

  1. Epermisu 2.
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    730
    Kalória
    11.4g
    Fehérje
    97.4g
    Szénhidrát
    32.1g
    Zsír
    Még több tiramisu

Tudtad?

Itthon olyan eperfajtákat termesztenek, amelyek ízletesebbek, zamatosabbak ugyan, de a magasabb nedvességtartalmuk miatt sokkal kevesebb tárolást bírnak ki. Magyarországon mintegy 70 százalékban a Clary fajtájú epret termesztik, de egyre divatosabb az Asia fajta is. Ezek a leszedést követő 48 óra elteltével már nem olyan szépek, így az áruk is alacsonyabb a frissekénél.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...