23 nagyon epres nyalánkság

A piacokon és áruházakban már áprilisban is kapható magyar eper, a szabadföldi termés szezonja azonban csak május végén kezdődik igazán. Ha addig nem bírod ki, süss vele most!

Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a XIV. századtól fogyasztják. Az élénkpiros, illatos gyümölcs kedvence a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Rendkívül sokféle módon használhatjuk fel, legyen az fagylalt, szörp, dzsem, sütemény, joghurt, saláta - biztosan találunk közöttük eperrel ízesítettet is.

Te melyiket választod?

  1. 1.

    Fraisier torta

  2. 2.

    Epres túrótorta ahogy Bori készíti

  3. 3.

    Epres-fehér csokis spiráltorta

  4. 4.

    Mentás eperkrémleves

  5. 5.

    Eper balzsamecettel

  6. 6.

    Frogurt

  7. 7.

    Epres túrógombóc

  8. 8.

    Epres cheesecake

  9. 9.

    Epres-almás crumble

  10. 10.

    Eperhabos tündértorták karamell öntettel

  11. 11.

    Epres-kókuszos rétes

  12. 12.

    Eperkocsonya

  13. 13.

    Töltött eprek

  14. 14.

    Epermisu 2.

  15. 15.

    Epres jégkocka

  16. 16.

    Epres-mandulás pite

  17. 17.

    Epres mille-feuille

  18. 18.

    Tejmentes csokoládéba mártogatott eper

  19. 19.

    Epres csokoládétorta

  20. 20.

    Eperkrémes képviselőfánk

  21. 21.

    Epres-túrós süti

  22. 22.

    Szirupos-darabos eperlekvár

  23. 23.

    Epres goffri

Tudtad?

Itthon olyan eperfajtákat termesztenek, amelyek ízletesebbek, zamatosabbak ugyan, de a magasabb nedvességtartalmuk miatt sokkal kevesebb tárolást bírnak ki. Magyarországon mintegy 70 százalékban a Clary fajtájú epret termesztik, de egyre divatosabb az Asia fajta is. Ezek a leszedést követő 48 óra elteltével már nem olyan szépek, így az áruk is alacsonyabb a frissekénél.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek