23 nagyon epres nyalánkság

A piacokon és áruházakban már áprilisban is kapható magyar eper, a szabadföldi termés szezonja azonban csak május végén kezdődik igazán. Ha addig nem bírod ki, süss vele most!

Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a XIV. századtól fogyasztják. Az élénkpiros, illatos gyümölcs kedvence a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Rendkívül sokféle módon használhatjuk fel, legyen az fagylalt, szörp, dzsem, sütemény, joghurt, saláta - biztosan találunk közöttük eperrel ízesítettet is.

Te melyiket választod?

  1. Epermisu 2.
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    730
    Kalória
    11.4g
    Fehérje
    97.4g
    Szénhidrát
    32.1g
    Zsír
    Még több tiramisu

Tudtad?

Itthon olyan eperfajtákat termesztenek, amelyek ízletesebbek, zamatosabbak ugyan, de a magasabb nedvességtartalmuk miatt sokkal kevesebb tárolást bírnak ki. Magyarországon mintegy 70 százalékban a Clary fajtájú epret termesztik, de egyre divatosabb az Asia fajta is. Ezek a leszedést követő 48 óra elteltével már nem olyan szépek, így az áruk is alacsonyabb a frissekénél.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek