Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes képviselőfánk

Eperkrémes képviselőfánk
Eperkrémes képviselőfánk
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekként valamiért soha nem vonzottak a bolti, habos sütemények. Azt sem bántam, ha palacsintát készítenek születésnapomra, csak ne kelljen üzletből rendelt tortát egyek. Mára természetesen megszerettem a krémes sütiket, leginkább azért, mert nem csak a megevése, hanem az elkészítése is öröm számomra. Ez a második alkalom, hogy képviselőfánkot készítek. A reakciók viszont nem ezt fémjelezték. Csak annyi hang jött ki a szánkon majszolás közben, hogy: mmmmm... ez nagyon jó!

A recept Dulcz Gábortól származik, és a Nők Lapja Konyha 2014. februári számában található.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat a vízzel egy tapadásmentes edénybe tesszük, összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, folyamatosan kevergetve tovább melegítjük addig, amíg tésztává összeáll, és elválik az edény falától.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és míg forró, robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól eldolgozzuk.
  4. A kész tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsire 12 halmot nyomunk. A tésztát vízzel megspricceljük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krém alapját: az epret összeforraljuk a kristálycukorral, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az így kapott eperpürét lehűtjük.
  6. Amikor kihűlt a fánk, levágjuk a felső harmadát, a tetőket félretesszük.
  7. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk az eperpürét is. Simára keverjük, végezetül a habfixálót is beledolgozzuk.
  8. Nyomózsákba töltjük, és a fánkokat betöltjük krémmel. A fánk tetejét ferdén ráhelyezzük, félbevágott eperrel díszítjük. Tetejét porcukorral hintjük meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémmel töltött fánk, égetett tészta eperkrémmel töltve, tejszínes eperkrémmel töltött fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
vaj 12.5 dkg
víz 12.5 ml
finomliszt 12.5 dkg
1 csipet
tojás 4 db
eper 20 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 ek