Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres mille-feuille

Epres mille-feuille
Epres mille-feuille
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az epres mille feuille-jel (mill följ) könnyen becsempészhetjük a párizsi tavaszt a konyhánkba! Első ránézésre meglehetősen bonyolultnak tűnik ez a krémes, de nem kell pánikba esni, mert korántsem az. Mi is könnyedén első számú francia cukrászokká válhatunk: karamellizált leveles tészta, vaníliakrém és friss eper. A francia elegancia és sikk receptje egyszerű ízekkel, csodás harmóniában. Természetesen más, idénygyümölcsökkel is készíthetjük, akár egy romantikus vacsorára, vagy barátok előtti felvágáshoz is tökéletes választás!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle.
  2. Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszaggatott tésztalapokat. A tetejére teszünk egy másik réteg sütőpapírt, majd egy újabb tepsit, hogy ne emelkedjen meg. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, 15 percre betesszük.
  3. Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a vaníliakrémet. Ehhez a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapargatott belsejével feltesszük forrni. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
  5. A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
  6. A zselatint a csomagolásán található instrukciók szerint elkészítjük és hozzákeverjük a krémhez, majd félretesszük hűlni.
  7. Ha letelt a 15 perc, kivesszük a sütőből a tésztát, megszórjuk porcukorral a tetejét és visszatesszük 200 fokon a sütőbe, annyi időre, hogy a cukor rákaramellizálódjon.
  8. Ha a tészta már szép barna, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  9. Ha krémünk már olyan állagúra hűlt, hogy megtartja formáját, akkor jöhet a sütemény összeállítása: egy réteg tészta, egy réteg krém, majd a felkarikázott eper. Ezt újra megismételjük, majd a tetejére ráteszünk egy újabb tésztát.
  10. Porcukorral és eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 153
elküldve: 13
receptkönyvben: 471
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, tízórai, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres krémes, tejszínes epres krémes, karamellizált leveles tésztás krémes eperrel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1022
leveles tészta 1 csomag
porcukor 2 ek
habtejszín 2 dl
tej 150 ml
vanília 0.5 db
tojássárgája 2 db
cukor 35 g
lapzselatin 1 db
eper 10 dkg