Vegán ételtrendek, melyek uralni fogják a 2022-es évet

Január a vegán táplálkozás, azaz a Veganuár hónapja, de ez nem jelenti, hogy az év többi részében elfelejtenénk a növényi alapú étkezést, sőt! Egyre inkább meghatározóvá válik a mindennapokban. 2022-ben pedig ezekből fogjuk a legtöbbet enni a szakértők szerint!

Az állati eredetű élelmiszerektől mentes táplálkozás nekünk és a bolygónak is jót tesz, ráadásul nem azt jelenti, hogy csak salátán kellene élnünk. Tej, tojás és csoki – mindre van vegán alternatíva, és nemcsak a Veganuár során lesznek ezek meghatározó vegán ételtrendek, hanem az egész 2022-es évben.

Krumplitej

Mi is beszámoltunk a krumplitej felemelkedéséről, ami a szója, mandula és más növényi italokat fogja kiszorítani, ugyanis nemcsak hogy helyettesíti a tehéntejet, de a cukor- és telítettzsír-tartalma is alacsony, miközben rendkívül környezetbarát.

Krumplitej

Egészségesebb húspótlók

Eddig problémát okozott, hogy a növényi alapú húspótlókat nem minden esetben nevezték egészséges élelmiszernek, hiába váltották ki a húst, de ez is változik, ahogy megnövekedett az igény rájuk.

5:2 vegán diéta

Nem teljesen vegán ez a diéta, de a lényege, hogy öt napig az ember csak növényeket eszik, és a hétnek két napján engedi meg magának a húst.

Vegán csokoládé

A jó hír, hogy akkor sem kell lemondanod az édességről és a csokiról, ha az állati eredetű élelmiszereknek, így a tejnek búcsút intettél. Egyre több nagy gyártó rukkol elő saját vegán csokoládéval, amelyek ára sem egetverő.

Vegán tojás

Természetesen itt nem a por alapú pótlókra gondolunk, hanem a természet csodáira: hogy a konzerv csicseriborsó levéből, amit aquafabának neveznek, tökéletes tojáshelyettesítőt lehet készíteni.

Mikoproteinek

A mikoprotein egy természetben előforduló gombából készült fehérje, amelyet fermentálnak, és hússzerű textúrájú, tésztára hajazó keverékké alakítanak. A jóslatok szerint egyre nagyobb teret fog hódítani magának 2022-ben.

Vegán gyorskaja

A gyorskaják tökéletesek arra, hogy „vegánosítsák" őket, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyre több gyorsétteremlánc vezet be vegán fogásokat a menüjén. Emellett azonban a kimondottan vegán gyorskajákra specializálódott helyek is terjednek, olyan tételekkel, mint a vegán hamburger, pizza és fish&chips.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vegán alapanyagok, receptek és ötletek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?