vegán

Nem ijesztegni akarunk, de több nyomós okunk is van, hogy...

Június 13-a a húsmentesség világnapja. Ezen a napon Magyarország legnépszerűbb online recept- és gasztromagazinjánál, a Nosaltynál idén is figyelemfelkeltő kapmpányba kezdünk: a Húsbavágó! nevű kezdeményezés keretein belül egy egész héten át háttérbe szorítjuk a húsos recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és receptúrákat ajánlunk gasztroközösségünknek.

Hering András

Tömegek lesznek vegánok – ennyien vannak jelenleg

A vegánság manapság olyan gyakorta hallott kifejezés, hogy aki akarja, sem tudja elkerülni, és ez így van jól. Emberek, főként fiatalok tömege vált erre az állatvédelmet, tudatos táplálkozást, klímavédelmi és sokszor egészségügyi szempontokat is fókuszba állító életmódra. Na de pontosan hányan vannak ők, a vegánok?

Nosalty

Nagyon görbe tükröt mutat egy új étterem a McDonald's-nak

Sajtburgernek álcázott gusztusos, húsmentes szendvicsek, unhappy meal menü, piros és sárga cégér – úgy tűnik, valakit egy kicsit zavart a húsos élvezeteket halmozó McDonald's Franchise világhírű térhódítása, ezért csinált egy olyan éttermet, ami teljesen úgy néz ki, mint a Meki. Hogy mi benne a csavar? Az, hogy itt semmi sem készül húsból...

Nosalty

Így ehetsz vegánként is „tojásos" fogásokat

Lehet elsőre azt gondolnánk, a húsvét az aztán tényleg nem vegánbarát ünnep, hisz sem a húsvéti sonka, sem a tojás nem illeszthető be a vegán életmódba, több olyan hozzávaló is van, amivel a tojásos ízeket nemcsak megidézhetjük, hanem nagyszerűen helyettesíthetjük is.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.