veganuary

Heti Menü – húsmentes-zöldséges egytálételek minden napra

Nagyon sajtos cacio e pepe burgonyagratin, csicseriborsós minestrone, gombás tészta, falafel, zellerrakottas, tökös rizottó...van itt minden, amivel tutira jóllaktok, pedig húst nem raktunk egyikbe sem. Szuper recepteket válogattunk, melyek túlmutatnak a klasszik vega/vegán fogásokon, tessék, csak tessék új ízeket kipróbálni ezen a héten is!

Nosalty

Jobb, mint az eredeti – ételek, melyek finomabbak vega változatban

Itt a Veganuár, amely lehetőség arra, hogy az ember kipróbáljon valamit, amit addig sosem, és ki tudja, lehet egész életét megváltoztató szerepe lesz az életében. Ha teljesen vegánná vagy vegává nem is válunk ebben a hónapban, akkor is jó kipróbálni a húsmentes életmódot, mert sok, akár hagyományos étel egyenesen jobb vega vagy vegán változatban elkészítve.

Szekeres Dóra

Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod

Különleges savanykás ragut készítettünk, amelyet vagy puliszkával, vagy friss kenyérrel illik kanalazni. A savanyítás (urambocsá' fermentálás) eljárásával tökéletesített zöldségek ősidők óta a magyar és számos más nemzet konyhájának szerves részei, ki mondta, hogy nem kerülhetnek egy szaftos, tunkolós, mártogatós, húsmentes egytálételbe?

Hering András

Ismert arcok a Felelős Gasztrohős idei vegán kampányában

A Felelős Gasztrohős Alapítvány – a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Fruccola kezdeményezésére – is csatlakozik a nemzetközi Veganuary mozgalomhoz. Januárban az alapítvány a helyi és szezonális növényi alapú étkezésre buzdítja a lakosságot, amelyhez, a tőlük megszokott módon, számos segítséget és információt ad.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek