Így térj át a vegánra!

Ha már te is fontolgatod egy ideje, hogy száműzöd a húst az étrendedből, akkor az Essential Vegan tippjei segítségével megadjuk a kezdő lökést és biztatást az áttéréshez!

Vegaburger csicseriborsóval

1. Csak lépésről lépésre! Próbáld ki, hogy egy hétig vegán reggelit készítesz magadnak, a másodikon az ebédet, majd a harmadik héten már a vacsorádat is csak növényi alapú hozzávalókból főzöd meb - tessék, máris vegán lettél! A fő a fokozatosság elve. Próbáld meg a kedvenc húsételeidet vegán változatban megvalósítani! Például húsgombóc tofuval és bolognai szósszal vagy a hagyományos vasárnapi sült kiváltása mondjuk gombával - a NoSalty rengeteg receptet kínál, kezd valamelyik egyszerűbbel!

Veganista étrend - le a fogyókúrával

2. Csatlakozz vegán közösségekhez! Az internet tele van olyan csoportokkal, melyek abban segítenek, hogyan tartsd be 30 napig a vegán életmódot - ez motiválóan hathat, hiszen másokkal együtt kell a kihívásnak megfelelni. Olvass a témában annyi szakirodalmat, amennyit csak tudsz, a tapasztalatokat pedig ne tartsd magadban, oszd meg az online közösség tagjaival - sokat tanulhatsz másoktól!

3. Keresd fel a helyi bio- vagy natúrboltot a lakóhelyed közelében és vesd alá alapos vizsgálatnak az ottani termékeket: talán nem is gondolnád, mennyi mindenben lehet fantázia: a vegán receptekkel és alapanyagokkal egy egészen új konyha és világ nyílik meg majd előtted!

Teljes értékű étrend - növényi forrásból

4. Csatlakozz a közösségi oldalakon csoportokhoz, klubokhoz és vegyél részt vegán eseményeken, piknikeken - a hasonló gondolkodású emberek közelsége, a beszélgetés velük nagyon jót tesznek minden esetben!

Még több vegetáriánus recept

5. Próbáld ki, hogy egy lépésben leszel vegán! Mások beszámolói szerint elképesztően felszabadító érzés, ha sikerül a régi szokásoktól végleg megszabadulni. Vegyél egy jó szakácskönyvet, böngészd a netet és lehetőség szerint mindig legyen a hűtődben, a kamrádban élelmiszer, nehogy farkaséhesen elcsábulj.

Vegán csokitorta - le az előítéletekkel!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.