Így térj át a vegánra!

Ha már te is fontolgatod egy ideje, hogy száműzöd a húst az étrendedből, akkor az Essential Vegan tippjei segítségével megadjuk a kezdő lökést és biztatást az áttéréshez!

Vegaburger csicseriborsóval

1. Csak lépésről lépésre! Próbáld ki, hogy egy hétig vegán reggelit készítesz magadnak, a másodikon az ebédet, majd a harmadik héten már a vacsorádat is csak növényi alapú hozzávalókból főzöd meb - tessék, máris vegán lettél! A fő a fokozatosság elve. Próbáld meg a kedvenc húsételeidet vegán változatban megvalósítani! Például húsgombóc tofuval és bolognai szósszal vagy a hagyományos vasárnapi sült kiváltása mondjuk gombával - a NoSalty rengeteg receptet kínál, kezd valamelyik egyszerűbbel!

Veganista étrend - le a fogyókúrával

2. Csatlakozz vegán közösségekhez! Az internet tele van olyan csoportokkal, melyek abban segítenek, hogyan tartsd be 30 napig a vegán életmódot - ez motiválóan hathat, hiszen másokkal együtt kell a kihívásnak megfelelni. Olvass a témában annyi szakirodalmat, amennyit csak tudsz, a tapasztalatokat pedig ne tartsd magadban, oszd meg az online közösség tagjaival - sokat tanulhatsz másoktól!

3. Keresd fel a helyi bio- vagy natúrboltot a lakóhelyed közelében és vesd alá alapos vizsgálatnak az ottani termékeket: talán nem is gondolnád, mennyi mindenben lehet fantázia: a vegán receptekkel és alapanyagokkal egy egészen új konyha és világ nyílik meg majd előtted!

Teljes értékű étrend - növényi forrásból

4. Csatlakozz a közösségi oldalakon csoportokhoz, klubokhoz és vegyél részt vegán eseményeken, piknikeken - a hasonló gondolkodású emberek közelsége, a beszélgetés velük nagyon jót tesznek minden esetben!

Még több vegetáriánus recept

5. Próbáld ki, hogy egy lépésben leszel vegán! Mások beszámolói szerint elképesztően felszabadító érzés, ha sikerül a régi szokásoktól végleg megszabadulni. Vegyél egy jó szakácskönyvet, böngészd a netet és lehetőség szerint mindig legyen a hűtődben, a kamrádban élelmiszer, nehogy farkaséhesen elcsábulj.

Vegán csokitorta - le az előítéletekkel!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Remélem nem kötelez?...

Címlapról ajánljuk

További cikkek