19 indiai fogás, ami neked is menni fog!

Itthon sem bonyolult dolog az ízvilág követésével indiai ételeket készíteni. Konyhájuk főként csípős, erős ételekből áll, a magyar konyha ebben nagyon hasonlít is rá. 

Sokan azt gondolják, hogy az indiai fogások alapanyagai nehezen beszerezhetőek vagy túl drágák. Azonban néhány fontos fűszer (kurkuma, római kömény, koriandermag, kókusztej, friss gyömbér, currypaszta, fokhagyma, besan (másnéven gramliszt avagy csicseriborsóliszt), chilipor, chili paprika, friss koriander, citrom és zöldcitrom) beszerzésén túl az indiai konyha lényege az improvizáció, így sok hozzávalót viszonylag könnyen helyettesíthetünk egyéb alapanyagokkal, illetve gyakorlatilag bármiből lehet egy izgalmas „indiait” készíteni. Mutatunk pár tippet!

  1. 1.

    Curry-s krémleves ropogós bacon-chipsszel

  2. 2.

    Csirke tikka masala 2.

  3. 3.

    Vöröslencseleves joghurttal

  4. 4.

    Aloo mutter Dacota konyhájából

  5. 5.

    Indiai sólet vegán

  6. 6.

    Házi csirkecurry 4. - alap

  7. 7.

    Naan 2. - az indiai kenyér

  8. 8.

    Zöldcitromos barack lassi

  9. 9.

    Spenótos-fetás samosa

  10. 10.

    Vega korma hamis karfiol piláffal

  11. 11.

    Gyors indiai vajas csirke

  12. 12.

    Pirított padlizsán curry

  13. 13.

    Tandoori csirke joghurtos nyári salátával

  14. 14.

    Tonhal bhajji mentaszósszal

  15. 15.

    Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

  16. 16.

    Sárga lencse dahl csicseriborsóval

  17. 17.

    Jalfrezi csirke

  18. 18.

    Palak paneer - indiai spenótos tejsajt

  19. 19.

    Hagymás-burgonyás pakora

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?