19 banántól páratlan fogás

A banánból - legalábbis nálunk - viszonylag kevesen készítenek ételt, pedig sokféle meleg és hideg fogás alkotható belőle!

Lehet sütni, pépesítve krémekhez, pudingokhoz adni, palacsintákhoz, süteményekhez, tortákhoz, gyümölcskenyérhez adagolni. Egyes helyeken a banánokból lekvárt, salátát, sült halhoz banángombócokat, vagy hideg banánmártást készítenek. Mi most a következő recepteket ajánljuk!

  1. 1.

    Klasszikus banánkenyér

  2. 2.

    Banános-ananászos pite gyömbérrel

  3. 3.

    Instant banánfagyi

  4. 4.

    Banánnal töltött paradicsom mézes-mentás pestoval

  5. 5.

    Csokoládés banántorta

  6. 6.

    Szezámmagos rántott banán juharsziruppal

  7. 7.

    Banános szelet

  8. 8.

    Pufók mogyorós palacsinta sült banánnal

  9. 9.

    Csokis-mogyorós banán

  10. 10.

    Nutellás banán shake

  11. 11.

    Banános paradicsomleves

  12. 12.

    Banános-mogyorókrémes muffin

  13. 13.

    Banános töltött csirkemell

  14. 14.

    Banános kuglóf karamellöntettel

  15. 15.

    Banános zabpehelykása

  16. 16.

    15 perces banános szelet

  17. 17.

    Banános amerikai palacsinta Glaser konyhájából

  18. 18.

    Banános joghurt-mousse torta

  19. 19.

    Banános golyók

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek