19 banántól páratlan fogás

A banánból - legalábbis nálunk - viszonylag kevesen készítenek ételt, pedig sokféle meleg és hideg fogás alkotható belőle!

Lehet sütni, pépesítve krémekhez, pudingokhoz adni, palacsintákhoz, süteményekhez, tortákhoz, gyümölcskenyérhez adagolni. Egyes helyeken a banánokból lekvárt, salátát, sült halhoz banángombócokat, vagy hideg banánmártást készítenek. Mi most a következő recepteket ajánljuk!

  1. 1.

    Klasszikus banánkenyér

  2. 2.

    Banános-ananászos pite gyömbérrel

  3. 3.

    Instant banánfagyi

  4. 4.

    Banánnal töltött paradicsom mézes-mentás pestoval

  5. 5.

    Csokoládés banántorta

  6. 6.

    Szezámmagos rántott banán juharsziruppal

  7. 7.

    Banános szelet

  8. 8.

    Pufók mogyorós palacsinta sült banánnal

  9. 9.

    Csokis-mogyorós banán

  10. 10.

    Nutellás banán shake

  11. 11.

    Banános paradicsomleves

  12. 12.

    Banános-mogyorókrémes muffin

  13. 13.

    Banános töltött csirkemell

  14. 14.

    Banános kuglóf karamellöntettel

  15. 15.

    Banános zabpehelykása

  16. 16.

    15 perces banános szelet

  17. 17.

    Banános amerikai palacsinta Glaser konyhájából

  18. 18.

    Banános joghurt-mousse torta

  19. 19.

    Banános golyók

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek