A szerkesztők karácsonyi kívánságlistája

Közeledik a karácsony, és mi már azon gondolkozunk, mivel tudnánk megkönnyíteni a konyhai teendőket. Ismerjétek meg a NoSalty szerkesztőinek kedvenc konyhai eszközeit!

Nélkülözhetetlen konyhai eszközök a NoSalty Webshopban

Az ajándékok mellett a karácsony fontos része az ünnepi menü, aminek elkészítésével akár több napot is eltölthetünk. Ma már szerencsére számtalan praktikus konyhai eszköz közül válogathatunk, amik időt és energiát spórolva segítenek nekünk a mindennapi sütés-főzésben. A NoSalty szerkesztői is kiválasztottak egy-egy olyan terméket a NoSalty Webshopból, ami nélkül nem tudják elképzelni az ünnepi készülődést. Jöjjenek a kedvencek!

Gréti kedvence: Karácsonyi kiszúróforma szett

Karácsonyi kiszúróforma szett fémdobozban a NoSalty Webshopban

Nálunk a családban kialakult egy rend, így minden Karácsonykor mindenkinek megvan a maga teendője. Ki bejglit süt, ki aprósüteményeket, mások hidegtálat készítenek vagy kacsát sütnek. Én a gyermekeimmel mézeskalács figurákat készítek, melyek egy részét saját fánkra akasztjuk díszítésképpen, másik részét ajándékba, díszcsomagolásban adjuk a kedves rokonoknak, a többit pedig természetesen megesszük!

Anna kedvence: Retro süteményes tárolódoboz szett

Retro süteményes fém tárolódoboz szett a NoSalty Webshopban

A karácsonyi kedvenceim között előkelő helyet foglal el a nagymamám lekváros-csokoládés linzere. Általában már hetekkel előtte begyűjti a családtól a szükséges dobozokat, amikben a linzerek a szent estét várják, és közben puhulnak. Általában régi, fém kekszes dobozokat használunk, de mivel az évek során ezek már kissé elhasználódtak, idén elhatároztam, hogy meglepem egy igazán hangulatos tárolódoboz szettel, ami a karácsonyfa alatt is jól mutat majd.

Nora Palmer kedvence: Eiffel torony kiszúróforma

Eiffel torony kiszúróforma a NoSalty Webshopban

Odavagyok Párizsért, és legalább annyira a Karácsonyért, illetve a mézeskalácsokért is - ez a kiszúróforma pedig ezek fúziója. Idén elhatároztam, hogy gasztroajándékokat fogok készíteni a barátaimnak, így erre esett a választásom. Nem kifejezetten az a tipikus giccses karácsonyi forma, pont emiatt nyerte el a tetszésemet, hiszen az év bármely napján felhasználhatom, ha úgy tartja kedvem.

ízHUSZÁR kedvence: Kitchen Aid Artisan robotgép

KitchenAid Artisan robotgép a NoSalty Webshopban

Nem kérdés, hogy a karácsonyi sütés-főzés legpraktikusabb eszköze a Kitchen Aid Artisan robotgép. Egy felől iszonyúan jól néz ki a konyhapulton, de természetesen ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy milyen nagyszerű vele dolgozni. Sajnos én elkövettem már azt a hibát, hogy a gyakorlatban is kipróbáltam, na ekkor kezdődött az igazi szerelem. A tojásfehérjét fél perc alatt kemény habbá veri, a tésztát pillanatok alatt összedolgozza, és még sorolhatnám. Az ára igen húzós, de érdemes rá úgy tekinteni, mint egy hosszú távú befektetésre, mert valószínűleg ezt nem csak mi, de még a gyermekeink is használni fogják. Én már felírtam az idei kívánságlistámra!

Kaba kedvence: Duo Quiche sütőforma

Don Quiche sütőforma a NoSalty Webshopban

Hogy miért pont ezt és miért pont karácsonyra? A válasz igen egyszerű: mert a családban meghonosodtak a téli séták. Ha cudar hideg van és még hó is fedi a tájat, mindig kirándulunk egyet, aminek nélkülözhetetlen kelléke a forralt bor vagy forró tea, mellé pedig kísérőnek egy finom quiche, amit ebben a sütőformában bravúros egyszerűséggel tudok elkészíteni.

Nézz szét webshopunkban Te is!

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek