20 gasztrofotós, akit imádunk

Nap mint nap igyekszünk friss ételek, képek, élmények által inspirálódni. A közösségi média felületei nagy segítségünkre vannak ebben. Most bemutatjuk az egyik legfontosabbat.

Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy mi, a szerkesztőség tagjai, szeretünk online életet élni. Ott vagyunk a fontosabb közösségi média felületein, és igyekszünk naprakészek lenni, inspirálódni, és kihasználni a felületek adta előnyöket. Sokszor bele sem gondolunk, hogy milyen nagy dolog az, hogy egy, a világ másik végén élő séf vagy blogger vagy egy egyszerű gasztrofanatikus képeit, receptjeit, sőt néha az életét is nyomon követhetjük egy egyszerű applikáció segítségével. Ott lehetünk vele a konyhában, akár együtt is alkothatunk, láthatjuk ahogy cseperednek a gyerekei, változik az élete, egyszóval szemtanúi lehetünk a mindennapjainak, ráadásul mindezt anélkül, hogy akár egyetlen egyszer is találkoztunk volna személyesen. Ezt kínálja nekünk az Instagram.

Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő applikáció fényképek és rövid videók megosztására ad lehetőséget, olyan illusztris felhasználók társaságában, mint Jamie Oliver, Lorraine Pascale vagy épp a VOGUE magazin. Kedvcsinálóként azok számára, akik még nem használják ezt a remek alkalmazást, és persze azok számára is, akik, hozzánk hasonlóan, nap mint nap képek tucatjait pörgetik át, íme néhány szerkesztőségi kedvenc, a teljesség igénye nélkül:

Jamie Oliver – A sztárséf Instagramján lenyűgöző ételfotók mellett családi életképeket is láthatunk. Egyébként akár a feleségét, Joolst is követhetjük.

.

Donal Skehan – Dublini szakácskönyvíró, ételfotós, tv-s személyiség és blogger képei ételekről és az utazásairól.

Vanessa Rees – Brooklyni fotográfus színes, látványos ételfotói.

Sarka Babicka – Londoni fotós, a Cook Your Dream bloggere.

Behind the food carts – Kim és Phil egyedülálló blogján keresztül betekintést nyerhetünk az amerikai food truckok világába.

Beth Kirby – A Local Milk írója, fotói a messzi Tennesseebe kalauzolnak minket.

IdaFrosk – A norvég food artist egyszerű alapanyagok felhasználásával alkot imádnivaló és ehető jeleneteket a tányérokra.

Karen Mordechai – New York-i fotós és food sytlist, a Sunday Suppers csapatának oszlopos tagja.

Melissa Coleman – Nappal designer, éjjel pék, a fehér háttér előtt lőtt képei pedig kihozzák a legjobbat még a legegyszerűbb ételekből is.

Tucker Taylor – Farmer, „kulináris kertész" és az ő terményei.

Adriana Adarme – Az A Cosy Kitchen bloggere, az ételfotók mellett különleges gyümölcsökkel, zöldéségekkel és egy corgival is találkozhatunk nála.

Marcus NilssonÉtelfotós, aki még azt is el tudja érni, hogy az utolsó szelet, egy zsíros pizzásdobozon ínycsiklandóan nézzen ki.

Sam Linsell – Food stylist, fotós, ízvadász, a Drizzle&Dip írója.

Erik Sun – Vadász, az ételek, a hús szerelmese. Élményeit a The Pursuit of food oldalon olvashatjuk.

Reem Rizvi – Los Angeles-i ételfotós, a simply reem blog írója.

Sanda Pagaimo – Fotós, aki gyermekkora óta rajong az ételekért. Receptjeit a Little Upside Down Cake blogon osztja meg követőivel.

Jennifer Chong – A fotós és designer Jennifer színes fotói ételekről és kaliforniai mindennapjairól.

Sylvie Shirazi – Az egyik kezében villa, a másikban pedig mindig egy fényképezőgép. Az eredményt pedig a Gourmande in the kitchen oldalon követhetjük.

Spoon Fork Bacon – Teri Lyn Fisher fotós és Jenny Park food stylist közös alkotásai. A recepteket a Spoon Fork Bacon oldalán keressük.

Ashley Rodriguez – Karrierje egy felsőkategóriás étterem konyhájában keződött, ahol a desszerteket díszítette. Ma már saját oldalán ad tálalási tanácsokat fotóin keresztül.

+1 NoSalty – A sorból persze nem maradhatunk ki mi sem. Bár még csak pár hete erősítjük az Instagram közösségét, érdemes minket is követni.

Az Instagramról bővebb információkat itt találsz

Címlapról ajánljuk

További cikkek