Ki lesz az Ázsiai Konyha Mestere?

Ázsiai Főzőverseny nem csak ázsiaiaknak. Most bárki megmutathatja, hogy milyen nagy mestere a távol-keleti ételek elkészítésének.

A 2014-es év egy igazán különleges főzőversennyel indul, ahol az ázsiai konyha kerül majd középpontba. Most bátran megmutathatjuk, mennyire értjük és érezzük az ázsiai ízeket, továbbá hogy milyen jól bánunk a számunkra különleges alapanyagokkal, és hogy bárhonnan jövünk is, a távol-keleti konyha a vérünkben van. A versenyre bárki jelentkezhet, kortól, nemtől és származástól függetlenül, hiszen ahogy a verseny elnevezése is mutatja, ez egy ázsiai főzőverseny nem csak ázsiaiaknak. Egyetlen egy követelmény van csupán, hogy az elkészült ételek tükrözzék az ázsiai konyha jellegzetességeit.

A nevezést követően minden induló kap egy időpontot, amikor az általa választott menüt el kell készítenie Wang mester konyhájában. Természetesen a főzöcskéhez minden szükséges konyhai eszközt biztosítanak az indulók részére. Minden résztvevőnek el kell készítenie egy tetszés szerinti menüt, mely kiválasztásában a fő szempontok a következők: az ételnek legalább három alapanyagból kell állnia, amelyből egynek sütve kell elkészülnie (akár wokban, grillen vagy főzőedényben). A helyszínen kell mindent elkészíteni, az alapanyagoktól a konkrét ételekig. Az indulóknak 90 perc áll majd a rendelkezésükre, hogy az általuk szabadon választott menüt elkészítsék. Ezalatt többször is nekifuthatnak a főzésnek, hogy a lehető legjobb ételt tálalják a zsűri elé. Viszont csak egy ételt lehet a zsűri elé vinni, amit az induló legjobbnak érez. Pontozás dönt majd arról, hogy kik lesznek azok, akik tovább jutnak a döntőbe. Az ide jutott legjobb amatőr szakácsok egy következő alkalommal versenyeznek az Ázsiai Konyha Mestere címért, amikor egy vacsoramenüt kell elkészíteniük. Ezen az estén azonban már a vendégek fognak pontozni! A felszolgált ételek íze, tálalása, és az elkészítés módja fogja eldönteni, hogy ki az Ázsiai Konyha Mestere Magyarországon!

Jelentkezni e-mailben, névvel és telefonszámmal a kitchen@youngasia.eu címen lehet december 31-ig.

Ázsiai főzőverseny nem csak ázsiaiaknak! Légy te az Ázsiai Konyha Mestere Magyarországon!

A szervezők, a Young Asia oldalát itt találjátok

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek