Mivel töltsd a paprikát?

A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?

A hús helyett vajon mit?

A töltött paprika az az étel, amivel a kevésbé finnyás vegáknak is meggyűlik a baja, a húst kipöckölni lehetetlen belőle. Így ha ennél belőle egy hatalmas adagot, pótolnod kell a húst! A jól ismert húspótlók ismét jöhetnek, hisz a szója, tofu vagy gomba remekül illik a hagyományos töltelékbe, a paradicsomszósz „alá".

Vega töltött paprika

A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...

Zöldséggel töltsd!

Egy vegetáriánus számára mi lehetne jobb hús helyett, mint a zöldség? Például paradicsom, sárgarépa, kukorica, borsó, karalábé, zeller, brokkoli, padlizsán, cukkini, hogy csak néhányat említsünk. Egy pazar paprikaköltemény a maradék (leves)zöldség hasznosításához is kiváló lehetőség. Ha kimondottan erre az alkalomra túrod fel a zöldséges standokat, akkor tartsd szemed előtt a szezonalitást!

Paprikát a paprikába!

A főzelékek, gyümölcsmártások vagy levesek esetében gyakran alkalmazom a „sűrítsd magával" elvet, amivel tulajdonképpen a töltésnél is élhetünk! A megskalpolt és kivájt paprikába a főtt rizs és egyebek mellé tömhetünk például kockára vágott paprikát. Hogy ne csak az ízélmény, hanem a színek is lenyűgözőek legyenek, a kápia, a pritamin vagy a zöld-piros-sárga kaliforniaiak lehetnek találóak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nemcsak fűszer, gyógyít is: gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt szeretjük

A köménymag intenzív, kesernyés, enyhén diós ízű fűszer. A köménymagot termő növény Közel-Keleten és India területein honos, fűszerként a magokat vagy azok porrá őrölt változatát használjuk. Évszázadok óta ízesítik az emberek az ételeiket köménnyel, többek között levesekhez, salátákhoz, sültekhez használva. A magyaros konyha is előszeretettel alkalmazza, de nézzük, milyen jótékony hatásai vannak!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...