Mivel töltsd a paprikát?

A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?

A hús helyett vajon mit?

A töltött paprika az az étel, amivel a kevésbé finnyás vegáknak is meggyűlik a baja, a húst kipöckölni lehetetlen belőle. Így ha ennél belőle egy hatalmas adagot, pótolnod kell a húst! A jól ismert húspótlók ismét jöhetnek, hisz a szója, tofu vagy gomba remekül illik a hagyományos töltelékbe, a paradicsomszósz „alá".

Zöldséggel töltsd!

Egy vegetáriánus számára mi lehetne jobb hús helyett, mint a zöldség? Például paradicsom, sárgarépa, kukorica, borsó, karalábé, zeller, brokkoli, padlizsán, cukkini, hogy csak néhányat említsünk. Egy pazar paprikaköltemény a maradék (leves)zöldség hasznosításához is kiváló lehetőség. Ha kimondottan erre az alkalomra túrod fel a zöldséges standokat, akkor tartsd szemed előtt a szezonalitást!

Paprikát a paprikába!

A főzelékek, gyümölcsmártások vagy levesek esetében gyakran alkalmazom a „sűrítsd magával" elvet, amivel tulajdonképpen a töltésnél is élhetünk! A megskalpolt és kivájt paprikába a főtt rizs és egyebek mellé tömhetünk például kockára vágott paprikát. Hogy ne csak az ízélmény, hanem a színek is lenyűgözőek legyenek, a kápia, a pritamin vagy a zöld-piros-sárga kaliforniaiak lehetnek találóak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!