Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zwiebelkuchen

Zwiebelkuchen
Zwiebelkuchen
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos kíserője a Federweisse-nak (a mustnak, ami már elkezdett forrni).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.

  2. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.

  3. Egy nagy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a szalonnakockákat, megdinszetlejük.
    Mehet bele a hagyma, és magas hőfokon kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást, créme fraichet és a sajtot.

  4. A tésztát kb 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, kivajazott, piteformába helyezzük, az oldalain enyhén felhúzzuk. A hagymás masszát a tésztára simítjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

  5. 220 forka előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.





  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 467
elküldve: 2
receptkönyvben: 206
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ankrisz
ankrisz Wed, 2011-08-17 17:37

Háló!
Ma megcsináltam, német országban élek, itt ettem eredetit, de nekem nem ízlett, de ez...... ISTENI!!!És este teszteli egy echte német is, kíváncsi vagyok mit mond.
Köszönöm a receptet, szuper!!!

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-03-02 14:32

Német.o-ban gyakran csináltam ilyet bébiszitterként a gyerekeknek, de valahol eltűntek a kinccsé érett receptjeim... Remélem, most megtaláltam az egyiket!!! Ki fogom próbálni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 16:35

 Szia Glaser!Jo ez a hagymas lepeny,hamar kesz van.Kulonosen a tesztaja tetszett,mert hamar ossze lehet gyurni.Ezutan a pizzahoz is igy csinalom.Mustom nem volt,igy kenytelen voltam bort inni!-:)))Koszi!

739
finomliszt 200 g
instant élesztő 0.5 tasak
cukor 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
tej 125 ml
vöröshagyma 750 g
kolozsvári szalonna 150 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
sajt 100 g
tojás 2 db
crème fraîche 2 dkg
vaj 1 ek