r
Nosalty Logó

Zwiebelkuchen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Zwiebelkuchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a szalonnakockákat, megdinszetlejük.
  4. Mehet bele a hagyma, és magas hőfokon kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást, créme fraichet és a sajtot.
  5. A tésztát kb 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, kivajazott, piteformába helyezzük, az oldalain enyhén felhúzzuk. A hagymás masszát a tésztára simítjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  6. 220 forka előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11014
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos kíserője a Federweisse-nak (a mustnak, ami már elkezdett forrni).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek