Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás párizsitorta

Hagymás párizsitorta
Hagymás párizsitorta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is furcsán néztem a sós tortás receptekre. Szerintem egy torta édes. De ez most annyira megtetszett, hogy kipróbáltam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Főtt, füstölt sonkával készítve, némi tormával vagy mustárral megbolondítva húsvéti tortaként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, és tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát, úgy, hogy legalább 3 cm magasan pereme is legyen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és szárazbabot teszünk rá nehezékként. A sütőben 15 percig sütjük.
  4. A töltelékhez a párizsit (sonkát) kis kockákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, felvágjuk, és olajon megfuttatjuk. Rátesszük a párizsit, és 5 perc alatt összepirítjuk. Rászórjuk a sót, borsot, petrezselymet, majd kihűtjük.
  5. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, majd a kihűlt hagymás párizsival.
  6. A sütőből kivesszük a tésztát, a papírral együtt leemeljük a nehezéket (ha kihűlt, el lehet tenni, később nyugodtan felhasználható!), majd a ragut a helyébe öntjük.
  7. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha kész, 5 percig pihentetjük, és csak utána szeleteljük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Angel

Mióta szakács: 2010.02.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós torta párizsival és kétféle hagymával, sonkás-hagymás quiche, sonkás-hagymás lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboagi
szaboagi Wed, 2012-09-05 14:18

Ma ez volt az ebéd, nagyon finom lett, én még tettem egy kis reszelt sajtot is a masszába.

F.Edina
F.Edina / F.Edina Mon, 2010-09-27 09:52

Szia Angel!
A család nagy kedvence lett a tortád!Ritka,hogy egy új étel mindenkinek ízlik.Köszönet érte.
Üdv F.Edina

Angel1241
Angel / Angel1241 Fri, 2010-03-26 07:48

Szia Drops! Párom először furán nézett rá, de végül befalta az egészet :) sok sikert hozzá!

drops
drops Fri, 2010-03-26 00:09

Szia Angel nagyon érdekes a recept, ki fogom próbálni, Egyidőben nagyon sok párizsis ételt készítettem, de most visszatérek és ezt elkészítem. Köszi egér

934
vaj 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
párizsi 30 dkg
vöröshagyma 20 dkg
lila hagyma 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tojás 2 db
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint