r
Nosalty Logó

Húsos pite BackerMan konyhájából

BackerMan
Húsos pite BackerMan konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

1005
Kalória
37.6g
Fehérje
84.8g
Szénhidrát
56.1g
Zsír
148.2g
Víz
136g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 273 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1744 micro
  • β-crypt
    1217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14840.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    9627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    889.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    10463 micro
  • β-crypt
    7304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 6034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elkeverjük, elmorzsoljuk. Érdemes nagy lyukú reszelőn reszelni, és úgy összekeverni. Mégpedig: a margarint bemártjuk a lisztbe, és reszelünk rajta egyet, ismét belisztezzük és reszelünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A hagymát felaprítjuk, az olajon elkezdjük dinsztelni, rátesszük a sót és a felaprított tököt. Addig dinszteljük, amíg a tök kezd pépes lenni. Fontos, hogy a tök apróra legyen vágva. Ha pépes lett, akkor mehet rá a darált pulyka. Ha a pulyka kifehéredett mindenhol, akkor mehet bele a sonka (ami szintén fel vanaprítva), megborsozzuk, és 1-2 percig még dinszteljük. Kicsit hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztát kétfelé vesszük. Az egyiketlisztezett deszkán kinyújtjuk (fél cm-nél ne legyen vékonyabb), a nyújtófára feltekerjük, a tepsire téve letekerjük és beleegyengetjük. Eligazítjuk, a felesleges kilógórészeket késfokával lehúzzuk. A tésztát megszurkáljuk villával, hogy a felgyülemlett gőz tudjon távozni.
  5. A tölteléket beletesszük és eligazítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és az előző módszerrel ráhelyezzük a tetejére, a kilógó részeketkésfokával levágjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni. A maradék tésztával tudjuk díszíteni a tetejét.
  6. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével.
  7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg piros nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32x5

Lassan itt az ősz, és érkeznek a sütőtökös receptek. Itt van tőlem is egy. Előző nap bablevest főztünk, és több füstölt sonkát raktunk bele a szokottnál. Szánt szándékkal. Mivel hogy ez a húsos pite már tervben volt. Azért választottam a darált pulykahúst, mert nem zsíros. Másnap, és lehet, hogy harmadnap is olyan finom, mint frissen. Igaz, harmadnapra már nem nagyon maradt belőle.:)

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek