r
Nosalty Logó

Zuppa inglese alla romana

Glaser
Zuppa inglese alla romana
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

348
Kalória
9.1g
Fehérje
62.6g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
35.4g
Víz
146.1g
Koleszterin
977.3mg
Rost
38.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 4193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3611.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    425.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 4193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk,és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez 500 ml tejet felfőzünk. A tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és a maradék tejjel. Az egészet a forró tejbe öntjük, állandó kavarás mellett felfőzzük, és kb. 2 perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tortát merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló edény (kb. 1,5 l űrtartalom) alját kirakjuk a tortacsíkok 1/3-ával. A rumot elkeverjük a likőrrel és 3 ek vízzel. A tortát meglocsoljuk 4 ek rumos-likőrös-vizes keverékkel, rásimítjuk a krém 1/3-át, megszórjuk a kandírozott gyümölcs 1/3-ával. A maradék hozzávalókat még 2-szer a fenti módon rétegezzük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A baiserhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk az átszitalt porcukorot és tovább verjük, míg a cukor feloldódik. A krémre simítjük, körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-15 percig gratinírozzuk, míg a baiser barnulni kezd. Hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A zuppa inglese (angol leves) nem egy előétel, hanem egy csábító desszert piskótával és tojáskrémmel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...