Nosalty Logó

Zuppa inglese alla romana

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Zuppa inglese alla romana
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 348 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 4193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Összesen 219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 348 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3611.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 4193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk,és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez 500 ml tejet felfőzünk. A tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és a maradék tejjel. Az egészet a forró tejbe öntjük, állandó kavarás mellett felfőzzük, és kb. 2 perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tortát merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló edény (kb. 1,5 l űrtartalom) alját kirakjuk a tortacsíkok 1/3-ával. A rumot elkeverjük a likőrrel és 3 ek vízzel. A tortát meglocsoljuk 4 ek rumos-likőrös-vizes keverékkel, rásimítjuk a krém 1/3-át, megszórjuk a kandírozott gyümölcs 1/3-ával. A maradék hozzávalókat még 2-szer a fenti módon rétegezzük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A baiserhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk az átszitalt porcukorot és tovább verjük, míg a cukor feloldódik. A krémre simítjük, körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-15 percig gratinírozzuk, míg a baiser barnulni kezd. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7992
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A zuppa inglese (angol leves) nem egy előétel, hanem egy csábító desszert piskótával és tojáskrémmel.

Hozzászólások

torpi

Kedves Glaser! Isten ments, hogy okvetetlenkedem, de a forditasod nem helytallo.Azt hogy Zuppa az angol nem ismeri, es ha helyesen forditjuk a megadott magyar elnevezest akkor English soup lenne a neve.Magaban a sutiked nagyon finom csemege, olyan izu amit nehez abbahagyni.A nevet en sem tudom valojaban de nem is ez a lenyeg.A lenyeg hogy guszta es fantasztikus ize van. Gratulakok neked nemcsak ezert hanem a sok masikert is.Udv.Valeria

paradicsomleves

Kedves Valeria! Én sem okvetetlenkedni akarok, csak megsúgom: a zuppa inglese nem angol megnevezés...:) Az édesség pedig biztos nagyon finom! Köszönjük!

zuppainglese

Kedves Torpi! Ne haragudj, de a fordítás tökéletes, olasz desszertr?l és olasz nyelvr?l van szó! Bármilyen furcsa ezt az édességet Olaszországban tényleg angol levesnek hívják. Üdv: zuppainglese

anyuka54

Ez valóban egy nagyon régi olasz desszert és a neve is stimmel de úgy tudom az eredetit kaláccsal készítették.A te recepted biztos sokkal finomabb ,mentettem és el is fogom készíteni.Köszönöm a receptet. Üdv :Kata

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.