Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Női szeszély Horváth Ilona szerint

Női szeszély Horváth Ilona szerint
Női szeszély Horváth Ilona szerint
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám sokszor csinált gyermekkoromban baracklekvárral. Egy idős nénitől kapta ő a receptet, innen a kakaós csíkozás a tetején.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk egy tiszta tálat és egy fakanalat, de aki szeretné robotgéppel is elkészítheti. A vajat a 4 dkg cukorral habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Én néha felolvasztom a vajat, akkor könnyebben kezelhető lesz.
  2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzáadjuk.
  3. Jöhet a liszt, egy csipet só, és szükség szerint még annyi langyos tej, hogy könnyű, puha szinte folyós legyen a tészta.
  4. Kivajazott vagy sütőpapíros tepsibe kiöntjük, egyengetjük, és 30 percig langyos helyen kelesztjük.
  5. Világos rózsaszínűre sütjük.
  6. Közben elkezdhetjük felverni a habot: 4-6 vagy amennyi fehérje van otthon, és 20-25 dkg cukor. Mindenkinek más a módszere, hogy mikor teszi bele a cukrot, én közben szépen, és semmi problémát nem okozott. Ne klasszikus habot várjunk, hanem inkább a habcsókhoz hasonlót, teljesen kemény sose lesz.
  7. Ha kész a tészta, kivesszük, megkenjük a lekvárral. Igény szerint: barackossal vagy más gyümölcsössel.
  8. Ráegyengetjük a habot. Én még egy kiskanál kakaót egy csepp vízzel elkevertem, hogy folyós legyen, és jobbról balra végigcsurgattam, majd egy késsel hosszanti irányba húztam egy-egy csíkot benne.
  9. Ezután vissza a sütőbe a legkisebb fokozaton sütjük, amíg a hab szép barnás színt felvesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 197
elküldve: 5
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

julius19

Mióta szakács: 2012.04.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos sütemény, habos lekváros, csokimázas női szeszély

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

663
vaj 15 dkg
cukor 4 dkg
tojássárgája 4 db
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 1 dkg
tej 1 dl
sárgabaracklekvár 10 dkg
cukor 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukrozatlan kakaópor 1 kk