r
Nosalty Logó

Zsiráftorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Zsiráftorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 4116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 4116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk.
  2. A tészta száraz hozzávalóit: liszt(ek), cukrok, sütőpor, szódabikarbóna egy tálba mérjük, összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük az olajat, joghurtot és a tojásokat. Robotgéppel 2-3 perc alatt egyneművé keverjük. Akkor jó, ha szép buborékos a tészta.
  4. A tészta 2/3-át a sütőformába öntjük, a maradék tésztában pedig elkeverjük a kakaóport.
  5. A kakaós tésztát kanállal "elpötyögtetjük" a sárga tésztában.
  6. Sütőbe tesszük, légkeveréssel 160 fokon, anélkül 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha a tészta teteje nagyon pirulna, alufóliával borítsuk le.
  7. A kisült tésztát 10 percig pihentessük a formában, majd vegyük ki belőle és hűtsük ki teljesen.
  8. Vágjuk 2 vagy 3 lapba a tortát.
  9. Krémek: A pudingokat külön-külön, 2-2 ek cukorral főzzük meg a 3,5-3,5 dl tejben.
  10. Hűtsük ki őket gyakran kevergetve, hogy ne keményedjen meg a teteje.
  11. 2-2 ek puha vajat habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a pudingokat és keverjük ki őket egyneművé (külön-külön:)
  12. Töltsük be a lapokat: ha 3 lapba vágtuk a tortát, akkor az egyik réteg vaníliás, a másik csokis. Ha 4 lapba vágtuk a tortát, akkor csokis-vaníliás-csokis variációban tölthetjük a tortát.
  13. A kész tortát minimum 3-4 órára hűtsük be! Tálaljuk tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13271
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógornőmnek nemrég volt a szülinapja, ő készítette el ezt a tortát a 11 éves lányával. A gyerekeimnek nagyon ízlett, így elkértem a receptet. Itt-ott módosítottam az eredetin, hogy én is ehessek belőle, illetve variáltam az olaj-joghurt arányán, hogy ne kelljen 2 kanál joghurtot pakolgatnom :-D Nagyon egyszerű, gyors kis süti, igazi gyerekes darab. :) Sajnos nekem 26 centis tortaformám van csak, ebbe legalább 1,5 adagnyi tészta kellene, hogy magas(abb) legyen... így nem zsiráfos (magasságilag :-D) - ha magasabb a tészta, mutatósabb a torta!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!