Nosalty Logó

Hat szálból fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Hat szálból fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1991 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 496 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 1991 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, tojássárgákat és a porcukrot. Majd az összes hozzávalóval együtt dagasszuk be simára.
  2. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át, és további 20 percig pihentetjük.
  3. A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
  4. Fonjuk össze a szálakat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesztjük meleg, gőzös helyen.
  5. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesztjük.
  6. 190 C fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt készre sütjük, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk.
  7. Tipp: a dagasztáshoz a kenyérsütő gépem dagasztó programját használtam.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6564
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom kalács, érdemes kipróbálni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a Farkas Vilmos receptje???

Katharosz

Szia, ezt nála találtam és t?le tanultam meg a hatszálas fonást is amiért köszönet neki! Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Na ez egy nagy gáz recept. Nem elég, hogy igen sokáig tart, de valami nem kóser a tésztával se, tapad, ragad, egy trutymó az egész. A mennyiségek digitális mérleggel, az id? okostelefonnal mérve. Lövésem sincs, ki szeret ennyit játszani, meg várni egy sütéssel. Legközelebb a bevált kürt?skalács tésztámból fonom be. Nem ártana egy receptben leírni azt is, hogy mennyi ideig kell gyúrni a tésztát. A gyúrás ugyanis meghatározó szerepet tölt be a tészta állagában. Dagasszuk be simára, mi?

Katharosz

Szia, szerintem semmi baj nincs ezzel a recepttel, én már többször is elkészítettem, egyébként a " Farkas Vilmos " oldaláról származik, szerintem gyakorolni kellene az elkészítését!!! Üdv. Kati u.i. egyébként csak olyan receptet rakok fel ami általam kipróbált és ízlik a családomnak.

Filamér

A recept címe Hat szálból fonott kalács, éppen csak azt nem lelem, hogyan is kell azt a hat szálat fonni? Megköszönném ennek a leírását, vagy legalább egy linket, ami megmutatja...

Katharosz

Szia, ezt a receptet Farkas Vilmos oldalán találtam, ott láthatod hogyan fonja össze, én is t?le tanultam meg. Javaslom, hogy 3 pár hosszú eltér? szín? cip?f?z?vel gyakorold be a fonást, én is így csináltam. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Én pék vagyok,jó pár éves tapasztalattal!!!! Elkészítettem ezt a szenzációs kamu receptet! A tészta,nem kalács tészta,több mint fél óra dagasztást vesz igénybe,ragad,nyúlik,tapad,sorolhatnám...Sütés 23 perc helyett kb: 1 óra és a tészta belseje még így is teljesen nyers marad! Kedves Receptíró! Ezt a kalácsreceptet nem gyakorolni kell, hogy el tudja valaki készíteni,hanem helyesen leírni,mert ez minden,csak nem az!!! Aki még nem készítette el,azoknak ajánlom,hogy ne álljanak neki,mert pénzkidobás és elég sok id?veszteség!

Katharosz

Én viszont nem vagyok " PÉK ", de ez a kalács recept nekem els?re sikerült és már többször is elkészítettem a leírás szerint, amit annak idején Farkas Vilmos oldalán találtam és neki a receptjei megbízhatóak. Talán nem a receptben van a hiba!!!! Mellesleg több, mint 30 éve süt?k - f?z?k! A receptet megtanulhatod itt http://farkasvilmos.blogspot.hu/2012/03/fonott-kalacs-hat-szallbol.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek