Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes zserbó

Meggyes zserbó
Meggyes zserbó
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény alapgondolata a zserbó. Mint látjátok, ugyanúgy van benne lekvár, mint a zserbóban, csak én a baracklekvárt felcseréltem meggyre, az ízharmónia miatt.

Nekünk ízlik, remélem, nektek is fog:-)

A "költségek" rovatot azért nem töltöm ki, mert hamis képet kapnátok, én ugyanis euróban keresek, euróban költök,így az euró ár nem lenne reális.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Előre bocsájtom, hogy ez a mennyiség egy nagy 40x34 cm-es tepsire vonatkozik! Ha kisebb a tepsid, csökkentsd a mennyiséget kb. egy harmaddal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral aztán belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, és négyfelé osztjuk, 20-25 percig pihentetjük.
  3. Az első (és minden további lapot is) olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre tudjuk.
  4. Megkenjük bőségesen lekvárral, megszórjuk dióval.
  5. Rátesszük a 2. lapot is, ezt is megkenjük lekvárral, dióval, és rászórjuk a meggyet.
  6. A harmadik lappal ugyanúgy járunk el, mint az elsővel, tehát meggy csak a középső sorba kerül.
  7. A légkeveréses sütőt 180 fokra állítjuk, és sütjük az egészet kb. 30 percig (a sütő energiaspórolás miatt nincs előmelegítve). Hagyjuk kihűlni.
  8. A csokit gőz fölött folyékonyra olvasztjuk, és teszünk bele egy kanálnyi étolajat.
  9. A csokit a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.
  10. Hagyjuk megdermedni, majd vizes késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 416
elküldve: 8
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

KoBoZsuzsi

Mióta szakács: 2011.10.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó reloaded, meggylekváros zserbó, zserbó meggyesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lemon
Lemon Fri, 2013-11-08 21:18

Nagyon szimpatikus a recepted, mert nálam is az, az igazi, ha négy lapos a zserbó. A meggyet szeretjük, így legközelebb megbolondítom vele. Szerencsére idén a sok meggyből készült friss meggylekvárunk is. Köszi az ötletet!
LEMON

1273
finomliszt 80 dkg
margarin 30 dkg
tejföl 300 ml
sütőpor 2 csomag
1 kk
cukor 1 ek
meggylekvár 25 dkg
dió 20 dkg
meggy 50 dkg
étcsokoládé 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek