r
Nosalty Logó

Pastel de nata 2.

NS
Pastel de nata 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
11.8g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
20.9g
Víz
233.7g
Koleszterin
890mg
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 482 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A krémhez a tejet, a tejszínt, a tojások sárgáját a cukorral, a sóval és a liszttel simára keverjük.
  2. A citromhéjat, a vanília aromát és a rúd fahéjat hozzáadjuk.
  3. Nagyon lassú lángon puding sűrűségüre főzzük.
  4. A citromhéjat és a fahéjat kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd nem túl szorosan, de "levegőmentesen" feltekerjük.
  6. 4 cm-es darabokra vágjuk, majd ezeket felállítjuk és a tenyerünk között összelapítjuk úgy, hogy a "csigavonal" középen maradjon (ez lesz majd az alja).
  7. Lapítás után vékony (kb. 2 mm vastagságú ) köröket nyújtunk belölük. Ezekkel kibéleljük a muffinformát úgy, hogy körbe kilógjon a tészta.
  8. A krémmel 3/4-ig megtöltjük őket.
  9. 180 fokon, kb. 50 percig sütjük öket, amíg aranybarna nem lesz a tészta és a krém teteje.
  10. Ízlés szerint egy kis fahéjjal tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nézzük, melyik Portugália nemzeti süteménye: a Lisszabon Belém-negyedéböl származó Pasteis de Belém vagy Pastel de Nata. A 19. században egy belémi  kolostorban készítették elöször, majd itt nyílt meg 1837-ben a cukrászda, ahová ma is betérhetünk egy sütire. Csak itt kapható az eredeti recept alapján készülö Pasteis de Belém, az ország többi sütijét pastel de nata-nak hívják, de lényegében ugyanarról a dologról van szó. (Levelestészta  tojásos-tejszínes krémmel megtöltve, fahéjjal meghintve /cupcake formában/, ami nagyon-nagyon finom és nem túlságosan édes.) Söt, én már ettem finomabbat is, mint az eredeti, egy sima kis kávézóban. Mert itt a kávé mellé "jár" egy pastel de nata.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek