r
Nosalty Logó

Pastel de nata 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pastel de nata 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1930 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 482 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1930 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krémhez a tejet, a tejszínt, a tojások sárgáját a cukorral, a sóval és a liszttel simára keverjük.
  2. A citromhéjat, a vanília aromát és a rúd fahéjat hozzáadjuk.
  3. Nagyon lassú lángon puding sűrűségüre főzzük.
  4. A citromhéjat és a fahéjat kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd nem túl szorosan, de "levegőmentesen" feltekerjük.
  6. 4 cm-es darabokra vágjuk, majd ezeket felállítjuk és a tenyerünk között összelapítjuk úgy, hogy a "csigavonal" középen maradjon (ez lesz majd az alja).
  7. Lapítás után vékony (kb. 2 mm vastagságú ) köröket nyújtunk belölük. Ezekkel kibéleljük a muffinformát úgy, hogy körbe kilógjon a tészta.
  8. A krémmel 3/4-ig megtöltjük őket.
  9. 180 fokon, kb. 50 percig sütjük öket, amíg aranybarna nem lesz a tészta és a krém teteje.
  10. Ízlés szerint egy kis fahéjjal tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6457
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nézzük, melyik Portugália nemzeti süteménye: a Lisszabon Belém-negyedéböl származó Pasteis de Belém vagy Pastel de Nata. A 19. században egy belémi  kolostorban készítették elöször, majd itt nyílt meg 1837-ben a cukrászda, ahová ma is betérhetünk egy sütire. Csak itt kapható az eredeti recept alapján készülö Pasteis de Belém, az ország többi sütijét pastel de nata-nak hívják, de lényegében ugyanarról a dologról van szó. (Levelestészta  tojásos-tejszínes krémmel megtöltve, fahéjjal meghintve /cupcake formában/, ami nagyon-nagyon finom és nem túlságosan édes.) Söt, én már ettem finomabbat is, mint az eredeti, egy sima kis kávézóban. Mert itt a kávé mellé "jár" egy pastel de nata.

Hozzászólások

Gyöngyi Bt.

Hát ez nagyon finom! A krém habkönny? és pont annyira édes amennyire kell. Köszönöm a receptet, nem utoljára készítettem el az biztos... :-)

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem szólóhoz,tényleg remek recept.Bár nekem b?ven elég volt 30 percig sütni.Vaníliarudat tettem a krémbe,így még finomabb lett.Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?