Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó-Graham liszttel

Zserbó-Graham liszttel
Zserbó-Graham liszttel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy "könnyű" zserbót szerettem volna készíteni, Horváth Ilona után szabadon.:) Sokszor sütöttem már az ő jól bevált receptje alapján, és még sosem csalódtam. Most kicsit módosítottam rajta, elsősorban a cukor mennyiségét csökkentettem; sokat számít az is, hogy az ember nem finomlisztet használ. Persze aki édesebben szereti, vagy használhat több cukrot, az tegyen bele bátran. Már lemeóztam... finom lett.:) Mielőtt felfalom az egészet, csomagolok az otthoniaknak!

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a cukorral, tojással, sütőporral és csipet sóval összedolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg szépen elválik az edény falától, és a kezünktől.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és az első adag tésztát lisztezett deszkán kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, így könnyű elteríteni a tepsiben.
  4. Erre az alsó lapra kerül a sárgabaracklekvár, szép egyenletesen elosztva, majd a dió felével meghintjük, végül rászórjuk a vaníliás cukor felét.
  5. Kinyújtjuk a következő lapot, feltekerjük, ráterítjük az alsó rétegre. Megkenjük meggylekvárral, ráhintjük a diót és a maradék vaníliás cukrot.
  6. Erre jön a harmadik lap. Ezt egy kicsivel nagyobbra nyújtjuk, hogy be tudjuk takarni vele a széleket is.
  7. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy órát.
  8. A tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  9. A megsült tésztát kihűtjük.
  10. A bevonathoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, és ezzel vonjuk be a tésztát.
  11. Amint a csokoládémáz megdermedt, szeletelhetjük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 571
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Graham zserbó, diétás zserbó, zserbó kétféle lekvárral

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lyly
Lyly / Lyly Tue, 2011-12-27 09:32

Szia!
Nekem nagyon tetszik a recepted! Én szinte mindig hasonlóan sütök mindent, idén anyukámnak és nekem külön készült a grahamlisztes-édesítőszeres mákos bejgli pl:) De zserbót még sosem próbáltam így csinálni, mindenképp letesztelem majd 2 vizsga között kikapcsolódásképp:):) Köszi, h feltöltötted!
Lili

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2011-12-27 18:06

Szia Lyly! Örülök, hogy megtetszett és remélem ízleni fog! Biztos finom volt a mákos bejgli! Akkor hát kellemes kikapcsolódást kívánok!:) BÚÉK! Üdv: Ági

677
graham-liszt 25 dkg
durumliszt 10 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
sütőpor 0.5 kk
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
meggylekvár 10 dkg
dió 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek