r
Nosalty Logó

Zserbó Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Zserbó Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8529 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 426 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    466.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 8529 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 426 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan kigyúrjuk.
  2. 4 részre osztjuk. Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
  3. A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. Ha kihűlt, tálcára borítjuk, és a tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Száradás után vizes késsel szeleteljük, és várhatjuk a dicsérő szavakat! Jó étvágyat!

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk.

A tetejére

  1. Leírás szerint vízgőz fölött felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 40278
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben mindig anyukám sütötte a zserbót, most már évek óta én szoktam készíteni. Aki még nem próbálta, az mindenképp álljon neki, nem fogja megbánni,puha,ízletes sütemény....:-)))

Hozzászólások

pussycat

Kedves Iluska! En meg soha nem sutottem zserbot, de most en is meg akarom probalni. Azt szeretnem kerdezni, hogy amikor kihult es talcara boritod, akkor az alja marad felul es arra teszed a csoki mazt, vagy meg forditod? A kepen nagyon szepek a zserboid, biztos finom is. Tetszik az egyszerusege is. Koszonom szepen! Udv. Veronika

Iluska

Üdv!Igen,mikor megsült tálcára borítom,és ami alul volt az kerül felülre,így biztos,hogy sima lesz a felülete.Nem nagykép?ség,de állíthatom,hogy isteni finom az íze.Nyugodtan állj neki az elkészítésének,nem nehéz!Sok sikert hozzá! :-))

pussycat

Koszonom a gyors valaszt! :-))

Törölt felhasználó

Imádom,én zserbó mániás vagyok! Nagyon jól néz ki!Gratulálok!

Iluska

Hm,finom is a zserbó.......:-))

Törölt felhasználó

Szia, Most fogok el?ször zserbót készíteni és szeretnélek megkérdezni , hogy meg lehet sütni el?tte egy nappal? (25re érkeznek vendégek, de megkönnyíteném a dolgom ha lehet :) Nem szárad ki a tészta?(talán a töltelékb?l vesz fel annyi nedvességet) gondoltam érdekl?dök :) Köszönöm a választ

Iluska

Üdv!Már aznap is finom,de harmad,illetve -negyed nap is ugyanolyan finom marad.Ha nem sajnálod ki bel?le a lekvárt,akkor tuti nem szárad ki,nekem sem szokott.Jó sütögetést!! :-))

lexy

Szia! Én annyit szeretnék kérdezni hogy mennyire száraz a tésztája?

Iluska

Jó puha,zsíros,könnyen szeletelhet?,és isteni az íze. :-))

Törölt felhasználó

Kedves Iluska! Nagyon sok zserbót próbáltam , mire a tiedre rátaláltam!! csak annyit tudok mondani, hogy SZUPER recept, isteni finom lett. Köszönöm !! Kellemes Karácsonyt !!

Iluska

Köszönöm!Én másnak is meg írtam,hogy valóban jó recept!Annak örülök,hogy neked is elnyerte a tetszésed.Békés karácsonyt!! :-))

delenser

Kedves Iluska! Életem els? zserbója kit?n?en sikerült, emelve a karácsonyi vacsora fényét. Nagyon szépen köszönöm a receptet, örülök, hogy megtaláltam. További kellemes ünnepeket kívánok! Üdvözlettel: Kati

Iluska

Hát én ennek nagyon örülök!!Legyen kellemes napod! :-))

Törölt felhasználó

Kedves Iluska! En is csak dicserni tudom a receptet! Elkeszitettem karacsonyra egy nagy tepsivel es parom 2 nap alatt elpusztitotta. Ez azt hiszem magaert beszel. Koszonom! :)

Iluska

Akkor túl jól sikerült,ha ilyen hamar elfogyott....ami remek hír! :-))

Pfanni

Kedves Iluska! Lenne egy kérdésem, hátha Te tudod rá a választ. Miért kell bizonyos tésztákba (pl. linzer, isler, zserbó...) a tojásnak csak a sárgája? Meg szeretném csinálni a zserbót a recepted alapján, de mi van akkor, ha 2 tojássárga + 1 tojás helyett 2 egész tojást teszek bele? Válaszodat várva, köszönettel: Anna

Iluska

Úgy gondolom a tojássárgája,az egy fajta s?rít? anyag,a tojásfehérje pedig keménnyé teszi az ételeket.Ha elkészíted,mindenképp annyi tojást tegyél bele,amennyi adva van. Ha két egész tojás kerül bele,szerintem keményebb lesz a tésztája. :-))

Misty

Kedves Iluska! Ha valaki, hát én antitalentum vagyok, ha sütésr?l van szó, de mégis annyira megkívántam a zserbót, hogy a recepted alapján belevágtam tegnap. Egyedül voltam, biztos, ami biztos, el tudjam tüntetni a nyomokat, ha mégsem úgy sikerül, hogy tálalható legyen, de nagyon jól sikerült. :) Sütnöm picit tovább kellett, de jól is néz ki, és az íze is olyan, mint amilyennek egy zserbónak lennie kell. (A Párom rögtön rá is vetette magát :)) Nagyon köszönöm a megosztást, további jó sütés-f?zést kívánok Neked!

Iluska

Én pedig a visszajelzést köszönöm,örülök ha ízlik!Szép napokat! :-))

Made01

Ma megcsináltam ezt a változatot és nagyon finom, puha lett a tészta! Nekem nagyon bejött, igaz, a töltelék arányán változtattam a saját ízlésem miatt, szeretem, ha van benne b?ven! :-) Szóval csillagos 5ös! :-))))

Iluska

Örülök ha ízlik!!Mi is szeretjük a "b?" tölteléket benne.Szép napot! :-))

Domcs4

Én is próbáltam már több zserbó receptet,de a tiéd visz mindent! :)

Iluska

Igazán köszönöm!-és köszi a visszajelzést is! :-))

Csukamama

Kedves Iluska! Ezt a mennyiséget mekkora tepsiben kell sütni? Üdv: Angéla

Iluska

Üdv Angéla!34x24 cm -es tepsiben,persze ez pár centivel eltérhet.....sok sikert neked,és mellé kellemes ünnepet!! :-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek