Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Erzsó módra

Zserbó Erzsó módra
Zserbó Erzsó módra
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a férjem édesanyjáé, ő is mindig ez a recept szerint készíti, így én is ezt tanultam meg, és tökéletes, elronthatatlan, klasszikus karácsonyi sütemény lesz belőle, bár a hétköznapokban is szeretem elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a jól lehűtött, kockára vágott margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a sót, és jól összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Közben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral.
  2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első lapot, rátesszük a kissé kizsírozott tepsire, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a dió felével, és betakarjuk a következő lappal. Ezt megkenjük a lekvár másik felével, megszórjuk a dió másik felével, és betakarjuk a harmadik lappal. Kissé lenyomkodjuk az egészet, villával jól megszurkáljuk, és bemelegített sütőben megsütjük.
  3. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Amikor a zserbó kisült, nyomassuk le egy tálca és nehezebb tárgyak segítségével kb. 1 órát. Amikor kihűlt, fordítsuk meg, hogy az alsó, lapos fele legyen a teteje a tésztának, és kenjük rá az olvasztott csokoládét. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36*41 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzso83

Mióta szakács: 2010.02.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gerbeaud

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1208
finomliszt 500 g
margarin 250 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
friss élesztő 2 dkg
porcukor 6 dkg
1 csipet
tej 1 dl
dió 150 g
cukor 150 g
sárgabaracklekvár 250 g
csokoládé 100 g
napraforgó olaj 0.5 dl