Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-krémes zserbó

Mézes-krémes zserbó
Mézes-krémes zserbó
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk receptkönyvének toplistása ez a süti. Mindenkinek ajánlom, próbálja ki!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

ajánlat

A krémnél megmarad 3 tojásfehérje, hogy ne menjen kárba, felverjük habnak cukorral, tehetünk bele pl. kókuszreszeléket, és nyomozsák segítségével kis halmokat nyomunk sütőpapírra, és megsütjük.

Így egy adagból kétféle sütit is csinálhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és lisztezett tepsi hátán lapokat sütünk. Én gáztepsi hátán szoktam 4 lapot sütni, de lehet közepes tepsit is használni, akkor 5 lapot kell sütni, és a süti magasabb lesz. (A lapokat szép világosra kell sütni.)
  2.  Tojássárgáját, lisztet, vaníliás cukrot, tejet sűrűre főzzük.
  3.  Amikor kihűlt a krém, géppel hozzákeverjük a diót, porcukrot, margarint.
  4.  Lapokat betöltjük a krémmel.
  5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a süti tetejére kenjük.
  6. Nagyon jó kis puha tésztája van, már aznap is szelhető, de másnap a legjobb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 805
elküldve: 9
receptkönyvben: 209
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubacs

Mióta szakács: 2012.11.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes réteges, krémes zserbó, karácsonyi mézes süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubacs
Gubacs / gubacs Sat, 2013-12-28 12:17

Köszönöm a visszajelzéseket,örülök,hogy a többségnek sikerült elkészíteni.kfvera: nem tudom mi lehetett a baj,egyszerű és könnyen elkészíthető a tésztája,sajnálom.

rkrisztina
rkrisztina Sat, 2013-12-21 17:37

Kedves Gubacs!
Megsütöttem, nemrég tettem rá a csokit a tetejére. Nem bírtam ki, hogy ne kóstoljam meg, és hát mit mondjak, nagyon-nagyon finom!!!! A család elől el is kellett dugni, mert különben holnapra semmi nem marad belőle:)! Első több lapos sütim, és nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet!

kfvera
kfVera / kfvera Sun, 2013-11-24 18:45

Nem tudom, hogy jön ki belőle gáztepsin 4 lap, nekem a 20x30 cm-es tepsin jött ki ebből a mennyiségből három, ami azért baj, mert a krém már kész van a 4 gáztepsis lap mennyiségére számolva... Hát eléggé elkeserített, mert emellett kinyújtani is rémálom volt. :(

l.melinda
l.melinda Sun, 2013-07-07 18:42

Most először sütöttem lapokat,kicsit tartottam tőle,h nem fog sikerülni,de nagyon jó lett az eredmény.a krém is fincsi,jól megpuhította a lapokat is.máskor is elfogom készíteni.finom süti.

651
finomliszt 50 dkg
disznózsír 1 ek
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 4 ek
méz 4 ek
tojássárgája 3 db
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
dió 15 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek