Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós zserbó

Mogyorós zserbó
Mogyorós zserbó
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több alkalommal pótoltam a diót mogyoróval. Nekem kimondottan ízlik a süteményben. Nálunk nemcsak karácsonyi sütemény, mivel gyakran sütöm.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Amikor megkel, hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk.
  4. Az elsőt egy kizsírozott tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukros mogyoróval.
  5. Ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, kenjük meg lekvárral, megszórjuk a mogyoró másik felével.
  6. Fedjük le a harmadik lappal, tenyérrel nyomkodjuk le a tésztát, szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Töltelék

  1. A mogyorót legjobb előtte való este egy kicsit megsütni, de inkább szárítani. Másnap daráljuk le.
  2. A hozzávalókat csak összekeverjük.

Csokoládémáz

  1. A zsírt olvasszuk meg, a csokoládét tördeljük kockára, és levéve a tűzhelyről hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  2. A kisült sütemény tetejére csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 813
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zserbó kelt tésztából, mogyorós zserbó, gerbeaud

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2015-07-15 21:03

Köszönöm,hogy jelezted, az valójában 20 dkg lenne, nem evőkanál!
Üdvözlettel,Helena

1500
finomliszt 50 dkg
sertészsír 20 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 3 púpozott ek
tojás 1 db
1 késhegynyi
szódabikarbóna 0.5 kk
földimogyoró 30 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg
sárgabaracklekvár 40 dkg
csokoládé 15 dkg
sertészsír 2 ek