r
Nosalty Logó

Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vargamóni
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1813 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3165.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1307.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1813 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágunk, ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb. 1 óráig sütjük.
  2. Egy másik sütőtálba rakjuk a káposztát, rárakjuk a megmosott, magházától megfosztott, cikekkre vágott almát, és az ugyancsak megtisztított vastagabb szeletekre vágott maradék 1 hagymát. (Szedjük gyűrűire a hagymát).
  3. Összeforgatjuk a káposztát, a hagymát és az almát, majd ugyancsak alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5613
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Csak jó minőségű kolbásszal készítsük. A zsályát lecserélhetjük rozmaringra is. Bagettet és finom rozét kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
Vargamóni 18 recept

Bár már kezd elmúlni a szezonja, megkívántam a kolbászt. Mustárral sosem szerettem, így most is valami másféle elkészítési módot kerestem. A kolbász receptjét a TV Paprika Magazinban találtam, a köretet magam kreáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek