Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros reggeli

Disznótoros reggeli
Disznótoros reggeli
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen volt már nálunk disznótor, így ezt a reggelit sem gyakran fogyasztjuk. Gyermekkoromat idézik fel ezek az ízek! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel és savanyúsággal fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A disznóvért forrásban lévő vízbe öntjük, és megabáljuk, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Míg hűl, a hagymát kockára vágjuk, és zsíradékon megdinszteljük.
  3. Közben a megabált vért kockákra vágjuk, és a hagymás zsíradékon átforgatjuk, míg újra fel nem melegszik, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A májat vékony szeletekre vágjuk, és zsíradékon megsütjük.
  5. A húsos szalonnát is szeletekre vágjuk, kevés vizet öntünk alá, és befedve pároljuk, majd ropogósra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

disznóvér és szalonna reggelire, reggeli disznóvágáskor

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-03 21:05

Hűű de jól esne most egy ilyen :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 17:00

Köszönöm, az előbb ettem gombalevest meg egy cigánypecsenyét, úgyhogy azzal bírom egy darabig :)

1520
sertésvér 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej
sertésmáj 1 kg
tokaszalonna 1 kg
disznózsír 5 ek