Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi tepertő

Házi tepertő
Házi tepertő
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss tepertőnek nincs párja ezért szoktam csinálni, és még zsírom is marad, ami szintén finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kenyeret és hideg sört ajánlok mellé.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírszalonnát kockára vágjuk, beletesszük egy teflonos edénybe, majd fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk.
  2. Zsírjára sütjük, mikor majdnem kész hozzáadjuk a tejet, majd pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 148
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töpörtyű, házi töpörtyű

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-01-29 14:26

Egyszer próbáltam így, de a tejtől azonnal futni kezdett az egész, majd a kifutott zsír kigyulladt, azt hittem, kiég a konyha... Valamit biztos, h rosszul csináltam, lehet, h le kellett volna kicsit hűteni a zsírt, mielőtt beleöntöm a tejet, vagy nem tudom, de többet így biztosan nem próbálom.

Corra
Corra Sat, 2012-09-29 14:13

Ha az egész lábosba öntöd a tejet, nem avasodik meg hamarabb a zsírod?

terranova56
terranova56 Thu, 2015-02-19 16:05

T. luveges
3-4 észrevételem lenne, és remélem nem haragszol meg. A képet elnézve nem sertéshájból, ( a hozzávalóknál ez szerepel) hanem zsírszalonnából készült, a másik, valóban nem avasodik meg a tejtől, bár régóta vágunk, próbáltuk tejjel és tej nélkül egyforma lett, csak nagyon vigyázni kell, mert, ha levesszük a tűzről, még sokáig sül.
Aztán, még soha nem próbáltam először megpárolni, és azután megsütni, de ki fogom próbálni. Nem beszélve arról, hogy, régen nem létezett ennél olcsóbb étel, ma már drágább a csirkemellnél, a sertésszűznél, sőt a bélszínnél is. Hová fejlődünk, és ki veszi meg a 2200ft-os töpörtyűt?
üdv: Ticcsi

2037
sertésháj 1 kg
víz 0.5 dl
tej 0.5 dl