r
Nosalty Logó

Zöldspárgás rizses egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldspárgás rizses egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1972 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5381 micro
  • β-karotin
    13928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 1972 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    433 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk (én hagyományosan, keleti módra 7x mosom), bő, sós vízben al dentére főzzük; félretesszük.
  2. A spárgát is előkészítjük: a fiatal részét 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi sós vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  3. Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban, a darált húst rádobjuk, tovább pirítjuk.
  4. Ha a spárga félkészre főtt, kivesszük a főzővizéből, és ugyanabba a lébe az apró kockákra vágott sárgarépát tesszük bele főni. Ezt is félkészre főzzük.
  5. A hús megpirultával az összes félkész hozzávalót, mint rizst, spárgát, sárgarépát és a csumázott, hámozott, vékonyra vágott paradicsomot is rádobjuk a húsra, fűszerezzük. A spárga (és répa) levéből 1 merőkanállal hozzáadunk, és fedő alatt készre főzzük, esetleg egy kicsit még rápirítunk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8285
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Opció: Ha majdnem kész az étel, de nem teljesen, fiatal cheddar-emmentaler a tetejére, és sütőbe vele 10 percre. Italajánlat: Sauvignon Blanc Selection, Szöllősi Pincészet, Neszmély.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spárgakrémlevesek, rakottak, töltött húsok gondoskodtak róla, hogy az amúgy szívemnek nem túl kedves zöldség mégis valahogyan mindig asztalomra csempésződjék. Ráadásul, kedves kollégánktól a minap egy szép halom zöld spárgát kaptunk, amit azonnal (osztozkodás után persze) receptötletek víziói követtek, hogyan lehetne feldobni a (számunkra) már szinte csontig rágott spárgás recepteket, ha már egyszer az ember úgyis megszerette ezt a karakteres zöldséget. Na, erre jött, hogy psziroot cimborám közben autodidakta módon feltalálta a spanyolviaszt, a rizses egytál lecsós formájának (quasi paella) kísérletezve történő elkészítésével. Nagyon finom lett, és ötletet adott, hogyan fordítsuk (ugyancsak spanyolviasz jelleggel) rizsbe a spárgát. Az eredménnyel igen elégedett volt mindenki, még én is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek