r
Nosalty Logó

Zöldspárgás-camembertes penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Zöldspárgás-camembertes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    2099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgák végét lepattintjuk, majd az így maradt részt kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, és leöblítjük. Ezután sós-cukros forrásban lévő vízben megfőzzük kb. 8-10 perc alatt, majd leszűrjük, és hideg vízben lehűtjük.
  2. A tésztát előírás szerint kifőzzük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vastagabb csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a darabokra vágott sajtot, és kevergetve felolvasztjuk benne.
  4. Ezután felöntjük a borral és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, vékonyra szelt fokhagymával ízesítjük, és összeforraljuk.
  5. Végül mehet bele a tészta, rá a spárga, majd azon nyomban tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgás-camembertes penne
Katharosz 499 recept

Nem vagyok az a kimondott spárga rajongó, de a Sógornőm rajong érte, folyamatosan áradozik róla, úgyhogy elkezdtem spárga recepteket gyűjteni és kipróbálni, ez bejött a családnak! Forrás: SK magazin.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek