r
Nosalty Logó

Zöldspárgás-camembertes penne

Katharosz
Zöldspárgás-camembertes penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

706
Kalória
27.8g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
161g
Víz
69.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    2099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A spárgák végét lepattintjuk, majd az így maradt részt kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, és leöblítjük. Ezután sós-cukros forrásban lévő vízben megfőzzük kb. 8-10 perc alatt, majd leszűrjük, és hideg vízben lehűtjük.
  2. A tésztát előírás szerint kifőzzük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vastagabb csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a darabokra vágott sajtot, és kevergetve felolvasztjuk benne.
  4. Ezután felöntjük a borral és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, vékonyra szelt fokhagymával ízesítjük, és összeforraljuk.
  5. Végül mehet bele a tészta, rá a spárga, majd azon nyomban tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nem vagyok az a kimondott spárga rajongó, de a Sógornőm rajong érte, folyamatosan áradozik róla, úgyhogy elkezdtem spárga recepteket gyűjteni és kipróbálni, ez bejött a családnak! Forrás: SK magazin.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...