r
Nosalty Logó

Zöldséges-tepsis csirke fűszervajjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Zöldséges-tepsis csirke fűszervajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 309 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4758 micro
Összesen 1540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldfűszereket finomra vágjuk, és hozzáadjuk a puha vajhoz. Alaposan kikeverjük.
  2. Egy kisebb folpackot leterítünk a munkafelületre, belekanalazzuk a fűszeres vaja kétharmadát, majd feltekerjük, és henger alakúra formáljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára. A maradék fűszervajat félretesszük.
  3. Az újkrumplit alaposan megmossuk, a cukkinit felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk, a retkeknek levágjuk az alját és a tetejét.
  4. Egy közepes tepsit kikenünk olívaolajjal, beleszórjuk az zöldségeket. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre tesszük, és megkenjük maradék fűszervajjal. letakarjuk fóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Az utolsó 10-15 percben vegyük le a fóliát, hogy szép ropogós legyen a comb.
  5. Tálaláskor a forró combokra vágunk egy-egy szeletet a hűtött, hengeres vajból.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 18888
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors tepsis egytálétel ropogós csirkecombbal és friss zöldségekkel - igazi nyár eleji finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek